Til hovedinnhold

Er dette spesifikasjonene for LGs neste flaggskip?

LG G4 lanseres sannsynligvis 28. april.

@OnLeaks/Twitter

LGs G3 ble lansert på vårparten i fjor, og er snart klar for å bli avløst som toppmodell. Ryktene omkring den kommende telefonen har såvidt begynt å dukke opp i forkant av den forventede lanseringen 28. april. Denne gangen er det spesifikasjoner fra ytelestesten GFXBench som har dukket opp.

Noe overraskende er det kanskje at det som kan være LGs nye toppmodell ikke ser ut til å ha den raskeste systembrikken på markedet. I stedet er det Qualcomms Snapdragon 808 som skal være motoren i den nye telefonen. Dette er noe så uvanlig som en sekskjernet systembrikke, der fire høytytende prosessorkjerner trekker de tunge lassene, mens to svakere prosessorer sparer strøm og holder telefonen i gang ellers.

Tidligere i vinter gikk det rykter om at Snapdragon 810 hadde varmeproblemer, og ikke ville dukke opp i Samsungs nye toppmodell, Galaxy S6. Brikken dukket ikke opp i disse telefonene, og den har også ved en anledning vist seg svært varm i HTCs flaggskip One M9.

Like fullt bruker LG også selv Snapdragon 810 i den nye modellen G Flex 2. Det er uklart hvorfor den eventuelt ikke er med i G4-spesifikasjonene, men normalt hadde vi forventet at G4 hadde tilsvarende eller bedre spesifikasjoner enn G Flex 2.

Samme skjerm som dagens?

Slik ser invitasjonen til det som kan bli LGs største pressekonferanse i år ut. Foto: LG

Det kan se ut som om LG G4 vil dele skjermspesifikasjonene med dagens G3. Ifølge dataene som har dukket opp skal den nye telefonen få en 5,5 tommer stor skjerm med 2560 x 1440 piksler.

På kamerafronten er det duket for en endring sammenliknet med fjorårets telefon. Nå har hovedkameraet fått en 15 megapikslers bildebrikke, og frontkameraet er oppgradert til 7 megapiksler. I dag kan LG G3 ta bilder med henholdsvis 13 og 2 megapikslers oppløsning.

Foreløpig er det tidlig for presis informasjon om LG G4, og enn så lenge har vi ikke sett noen spesielt troverdige bilder av telefonen. Det vi derimot har sett, er en innkalling til pressekonferanse med LG den 28. april.

Selskapet skal ha flere samtidige arrangement den dagen, og har foreløpig ikke sagt noe om hva innholdet vil bli. Foreløpig ser det ut til at dette vil bli lanseringsdagen for G4.

Et annet LG-produkt vi venter på i spenning er Watch Urbane LTE. LGs nye smartklokke med webOS og 4G-tilkobling. Les sniktitten her.

(Kilder: slashgear.com, presseinvitasjon)

annonse