Til hovedinnhold
SniktittLG G Flex 2

LGs kraftplugg av en telefon fjerner riper selv

Spenstige Flex har blitt enda bedre.

Las Vegas/Tek.no: Vi er fremme ved den første store lanseringsdagen under CES-messen i Las Vegas, og LG startet dagen ved å vise frem sin nye G Flex 2. Telefonen følger opp verdens første fleksible telefon, som ble vist frem på samme messe i fjor. Forgjengeren hadde sine svakheter, men den aller viktigste av disse ser ut til å være rettet opp i G Flex 2.

Forgjengeren hadde nemlig en middels høyt oppløst skjerm som slet mye med støy i bildet, og forsinkelser ved raske bildeendringer. Dette var en egenskap med den spesielle Plastic OLED-skjermen, fikk vi opplyst fra LG. I år er det en ny generasjon P-OLED som brukes, og støyen ser ut til å ha forsvunnet helt fra skjermen, og vi la heller ikke merke til forsinkelser ved veksling av skjermbilder.

Skjermkvalitet er notorisk vanskelig å vurdere i skarp messebelysning, så den endelige dommen må vi naturlig nok avvente, men dette ser svært så lovende ut.

Virkelig heftig maskinvare

For mange var nok også størrelsen en ulempe med forrige G Flex. Den var rett og slett diger, med sin seks tommer store skjerm. I denne utgaven har sør-koreanerne krympet skjermen til 5,5 tommer. Dette er fortsatt en stor telefon, men størrelsen er sannsynligvis akseptabel for langt fler enn den gamle var. Skjermen er ellers skarp og fin med full-HD-oppløsning, god lysstyrke og, som vanlig for OLED-varianter, vid innsynsvinkel.

Denne gangen er det en virkelig makset telefon det er snakk om. LG har plukket Qualcomms aller nyeste tilgjengelige systembrikke, den samme som står i erkekonkurrentenes Galaxy Note 4 LTE-A. Samsungs foreløpig heftigste telefon selges imidlertid kun i Sør-Korea, mens LG G Flex 2 kommer til Norden.

G Flex 2 har, som sin forgjenger, en liten kurve i skjermglasset, som blant annet skal gjøre den bedre å snakke i.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

LG har tidligere vært kjent for å ha litt i overkant rotete menyer, med veldig mange knapper og funksjoner. Menysystemet produsenten kjører oppå Android kan fortsatt ikke kalles minimalistisk, men det har blitt bedre tross alt.

Hvor rask blir den?

Sjef for mobilkommunikasjon hos LG, Frank Lee, viser frem G Flex 2 for første gang.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det skulle dermed være duket for en lynende rask telefon, men her var det vanskelig å få et skikkelig inntrykk av modellene som sto på utstilling. Menyene var ikke trege, men heller ikke fullt så raske som vi forventer at de vil være når den blir mulig å kjøpe i løpet av dette kvartalet.

Årsaken til dette er høyst sannsynlig tidlig programvare. Dette er noe vi svært ofte legger merke til på tidlige utstillingsenheter. En egenskap som er litt spesiell for LG er at det ofte er enhetene som skal til Sør-Korea som stilles ut. Dermed er programvaren også ofte litt annerledes enn den vi får til Norge. Dette kan muligens også påvirke den opplevde ytelsen på produktet når det er ferdig.

Originale G Flex var dessuten først ut med en lakkert bakside som skulle helbrede seg selv etter å ha blitt ripet opp. Vi ble ikke fryktelig imponert av funksjonen i forrige generasjon. Den rettet opp i de minste stripene, men litt større riper ble værende. Under vaktsomme øyne fra LGs representanter turte vi ikke å finne frem stålbørsten for å teste om lakken har blitt bedre i denne utgaven, men det planlegger vi å finne ut av når telefonen kommer til test.

Vi testet bildekvaliteten til G Flex 2-kameraet på VGs utskremte medarbeider, Øyvind Gustavsen. Slik ble det.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Også denne utgaven er litt fleksibel, men den er ikke fullt så myk som sin forgjenger. Til tross for fleksibel skjerm, og «Flex» i navnet, har altså ikke LG gjort nevneverdige endringer på denne fronten. I løpet av året har de likevel lovet at vi skal få se fullstendig bøyelige telefoner. Det blir sannsynligvis nærmere 2016.

Kommer i løpet av første kvartal

Pris var et ømt punkt for originalen. Den kostet 6000 kroner ved lansering, som var en del dyrere enn toppmodellene som hadde blitt lansert på høstparten i forkant. Hva prisen vil bli på denne utgaven vet vi foreløpig ikke, men med tanke på spesifikasjonene forventer vi at heller ikke dette blir noen billig modell. Samsungs Galaxy Note Edge er sannsynligvis den nærmeste telefonen vi kan sammenlikne G Flex 2 med, og den koster 8000 kroner i Norge.

Vi mistenker at G Flex 2 kan bli alt selskapet håpet originalen skulle bli, og ser frem til å få sett betydelig nærmere på den når den dukker opp til test i løpet av de nærmeste par månedene.

Lurer du på hva LG G Flex 2 vil koste når den havner i butikk? Sett opp et prisvarsel i Prisguide.no.

OLED-skjermen viser frem en av sine beste egenskaper. Svart er nemlig helt svart, og det er ikke mulig å skille skjermpanelet fra rammen i de områdene lyset skrudd av.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
annonse