Tek.no

Nyhet

LG lanserer to nye G4-modeller

Tradisjonen tro utvides toppmodellnavnet til å dekke flere undermodeller.

LG
19 Mai 2015 15:48

LG lanserte for litt siden den nye toppmodellen G4. Den skinnkledte mobilen er på vei inn i mobilbutikkene snart, men nå får den også nye slektninger. I dag lanserte selskapet LG G4 Stylus og G4c. Begge er en del svakere spesifiserte enn toppmodellen, men de har også andre egenskaper.

C-en i LG G4c ser ut til å stå for compact. I hvert fall har telefonen en skjerm på 5 tommer, noe som er en halv tomme mindre enn det som står i originalen. Her er det vanlig 720p HD-oppløsning som gjelder, og ikke den knivskarpe quad HD-oppløsningen som pryder den heftigste modellen.

Størrelsesmessig er telefonen nesten en hel centimeter lavere, litt smalere og såvidt tykkere enn originalen.

Forsiktig utstyrt

Ellers er G4c nokså forsiktig bestykket på maskinvare. Den drives av en firekjernet systembrikke på 1,2 GHz, uten at produsenten er avslørt. I praksis handler det veldig ofte om Qualcomms Snapdragon 400- eller Snapdragon 410-brikke for telefoner med denne typen spesifikasjoner. Ellers kan vi nevne 1 GB RAM, et batteri på 2 540 mAh og et hovedkamera som knipser bilder i 8 megapiksler. 4G-støtte er også på plass.

Før lanseringen av G4 dukket det opp bilder på nettet som skulle vise telefonen. Det vi fikk se var en forholdsvis stor telefon med penn som tilbehør. Sannsynligvis var det G4 Stylus som var ute på vift noen måneder for tidlig.

Telefonen, som også heter G Stylo i det amerikanske markedet, ble først lansert for noen uker siden, men i dag kom pressemeldingen med beskjed om at modellene er klare for Norge i løpet av sommeren.

Diger mobil med skjermpenn

G4 Stylus får i hovedsak de samme spesifikasjonene som G4c, men med et par viktige forskjeller. Skjermstørrelsen er mye større. Hele 5,7 tommer er den. I tillegg kommer den med en skjermpenn, og også den laserbaserte autofokusen fra LG G4 er med her.

Ellers oppgis det at også denne vil ha en firekjernet systembrikke på 1,2 GHz, ordinær HD-oppløsning i skjermen og 4G-støtte.

Det er altså ikke så fryktelig mye av maskinvaren fra LG G4 som er med i de nye G4-modellene. Her er det i all hovedsak designen det handler om. Likevel presenteres de nye G4-utgavene uten at LG tar med den kanskje viktigste designdetaljen fra toppmodellen: lærdekselet på baksiden. Her er det to farger og rene plastdeksler som gjelder.

Ukjent om dato og priser

Utover designen er også mye av LGs funksjonalitet i programvaren med til disse telefonene. Dermed kan de låses med en egen tappekode på skjermen, en funksjon som kalles Knock Code av LG. I tillegg kommer de med LGs pastellfargede grensesnitt og en utgave av Android Lollipop i bunnen.

Hva prisen blir, og akkurat når telefonene dukker opp på norsk jord, er usikkert. Men gitt spesifikasjonene virker det ikke usannsynlig at de legger seg et sted mellom 2000 og 3000 kroner. Telefoner med liknende spesifikasjoner kan fås ned i rundt 1400 kroner, men prislappen er litt uforutsigbar med telefonene som bærer de største skjermene, og flaggskipnavn pleier også å trekke opp prisen noe.

LG G4 er på vei inn til test i disse dager. I mellomtiden kan du lese vår sniktitt på toppmodellen i denne artikkelen.

(Kilde: LG/Pressemelding)

Les også
LG lanserer billig klapptelefon
Les også
Vi har prøvd LGs nye toppmodell med bakside i skinn
Les også
LG G Flex 2: LGs bøyde telefon har blitt bedre og billigere
Les også
LGs smartklokke med 4G får en heftig prislapp
Les også
Rimelig mobiltelefon med funksjoner fra toppen
Les også
LG slipper enda en versjon av toppmodellen
annonse