Tek.no

Sniktitt LG Spirit

Rimelig mobiltelefon med funksjoner fra toppen

Lekker design og god brukeropplevelse. Krigen om midten av prisstigen hardner til.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
6 Mar 2015 17:00

Tek.no/Barcelona: Før måtte du ganske høyt opp i pris for å få en telefon som ga deg en akseptabel brukeropplevelse. Det må du ikke lenger. Under årets mobilmesse i Barcelona har flere produsenter vist frem telefoner med toppmodellkvaliteter til budsjettpris. LG er én av dem, og deres modell heter Spirit.

For rundt 1800 kroner får du en telefon med 4,7 tommer stor HD-skjerm. Skjermen har «bare» 1280 x 720 pikslers oppløsning, men det oppleves likevel som helt tilstrekkelig på denne skjermstørrelsen. Fargene er gode, og det samme ser lysstyrken ut til å være.

Velbygget og kvikk

Telefonen føles velbygget, og designen er uvanlig stilren og pen til prisen å være. Akkurat som Sony virker det som om LG forsøker å flytte ned elementer fra sine toppmodeller til rimeligere produkter.

Det er Android 5.0 og LGs menyer som pryder skjermen. De går stort sett raskt og fint. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Innmaten i en telefon til denne prisen blir likevel noe ganske annet enn det du får i toppmodellene. Spørsmålet blir dermed hvor godt produsentene utnytter maskinvaren i såpass enkelt utstyrte modeller.

I den senere tid har vi stadig oftere sett at ganske mager maskinvare gir en ytelse som er mer enn godkjent til daglig bruk. LG Spirit ser ikke ut til å være noe unntak. Tross lavere skjermoppløsning, er pikseltettheten høy nok. Vi plages ikke av at den mangler full-HD-logoen på esken.

Det som sannsynligvis er en Snapdragon 400-brikke fra Qualcomm driver telefonen godt nok til at vi ikke plages med store tregheter. Her virker LG å ha holdt litt igjen på sine egne menyer. Telefonen ser ikke ut til å være fullt så tungt lastet med funksjonalitet og valg som den langt kraftigere G3 er. Dermed blir også brukeropplevelsen ganske god.

Spiller på designen fra G Flex-telefonene

Funksjonen som viser deg klokkeslett og varslinger ved å trekke ned på en låst skjerm følger med fra G Flex 2. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

LG Spirit ser litt kurvet ut, på grunn av en avrundet bakside. Designen skal spille på selskapets G Flex-produkter, men buen i skjermen er langt mindre uttalt her enn i originalene, og den er mye rundere på baksiden enn over skjermen. En egen funksjon som vi så langt bare har sett på G Flex 2 har blitt med til Spirit.

Trekker du fingeren ned fra toppen av skjermen når telefonen er i hvilemodus, får du opp et lite felt som viser deg tapte anrop, meldinger, klokkeslett og mer. Dette er svært praktisk, og virker å fungere en del bedre enn de mange løsningene som lar deg vifte over telefonen for å vekke den. Disse har undertegnede aldri blitt helt gode venner med, mens LGs variant virker fra første forsøk.

Knappene er som vanlig på baksiden av telefonen, men de er knapt nødvendige. Skjermlåsen kan du dobbeltappe for å skru av og på, og volum kan du betjene fra menyene. Dermed er du ikke helt avhengig av å venne deg til den uvanlige tasteplasseringen om du skulle ha problemer med den.

Sammen med Spirit lanserte LG også de enlere modellene Leon og Joy, og de to smartklokkene Watch Urbane og Watch Urbane LTE. Sniktitten på smartklokkene leser du i denne artikkelen.

Vi får en lynrask demonstrasjon av LG Spirit.

Les også
LG lanserer to nye G4-modeller
Les også
Er dette LGs neste mobilflaggskip?
Les også
Snart dukker øyescanning opp i en mobil nær deg
Les også
Smartklokke-ras på Mobile World Congress
Les også
Microsofts nye mobiler er rimelige og pene i tøyet
Les også
En toppmodell for deg som ikke ser på spesifikasjoner
annonse

Les også