Nyhet

LG slipper enda en versjon av toppmodellen

G3 Stylus kommer med egen skjermpenn.

Siden LG slapp sin nyeste toppmodell, G3, har ryktene gått om en rekke oppfølgere til telefonen. I dag lanserte LG en av dem, og den har fått navnet LG G3 Stylus. Som navnet antyder leveres den med en skjermpenn.

Pennen har fått navnet Rubberdium, og er etter det vi kan forstå en relativt ordinær skjermpenn for kapasitive skjermer. Det ser ikke ut til å handle om en digital penn, slik vi kjenner fra Samsungs Galaxy Note-serie. Det betyr for eksempel at den ikke registrerer ulike trykknivåer.

Krympede spesifikasjoner

G3 Stylus er litt større enn sin navnebror i fysiske mål, men skjermstørrelsen er den samme, altså 5,5 tommer. På den nye modellen har LG valgt å gå ned i skjermoppløsning. G3-modellen vi kjenner fra før har 2560 x 1440 bildepunkter i skjermen, mens G3 Stylus bare har 960 x 540 piksler.

G3 Stylus kjører en firekjernet systembrikke med klokkehastighet på 1,3 GHz, og har 8 gigabyte innebygget lagringsplass. Ellers har den det samme romslige batteriet på 3000 mAh som bor i originalen.

Deler funksjonalitet med toppmodellen

LG har tatt med mange av funksjonene fra G3 i denne utgaven. Det inkluderer Knock Code, en sikkerhetsløsning der du tapper et bestemt mønster på skjermen for å vekke telefonen fra dvale, og for å åpne den opp. Produsenten har også tatt med flere av de kamerarelaterte funksjonene fra toppmodellen. Om den lynraske laserfokuseringen er med er foreløpig ukjent.

Dette er altså en forholdsvis kraftig nedskalert utgave av LGs toppmodell, og dermed skal prisen også være lav, uten at LG går i detalj om dette i sin pressemelding. G3 Stylus vil først lanseres i Brasil, før den finner veien til Asia, Midt-Østen og Afrika. Om den dukker opp i Europa er foreløpig ukjent.

LG har for vane å slippe enkelte godbiter i forkant av større messer. Denne gangen er det IFA-messen i Berlin vi venter på, og der vi får vite mer om både G3 Stylus, og selskapets varslede runde smartklokke.

Les mer: LG lager rund smartklokke

Les også
LG lanserer to nye G4-modeller
Les også
Vet du hva motoren i mobilen din heter?
Les også
Enda en utgave av LG G3
Les også
Kompaktutgaven av LG G3 er lansert
Les også
Får LG G3 sju nye avleggere?
Les også
LG G3: LG G3 er en av årets aller beste mobiltelefoner
annonse