Filmselskap: Pirater viser oss hva alle vil ha

Warner Bros lytter til piratene når de legger fremtidens slagplan.

Under det årlige antipirat-toppmøtet i Los Angeles møtes filmbransjen for å diskutere strategier mot piratkopiering. I år fikk man høre nye takter fra filmselskapet Warner Bros:

– Piratkopiering fungerer som en veiviser mot det forbrukerene etterspør, uttalte sjefen for Anti-pirat avdelingen, David Kaplan, ifølge TorrentFreak.

Vil konkurrere mot piratene

Han ønsker å bruke piratene som hjelp når filmselskapet hans skal legge strategier, og utvikle nye forretningsmodeller for å stå bedre rustet mot piratkopiering i fremtiden.

Uttalelsene viser at Warner Bros tar den massive piratkopieringen som et signal om at de lovlige kanalene de distribuerer innholdet sitt i gjennom, ikke er godt nok tilpasset forbrukerene. Det kan altså virke som om selskapet vil slå den ulovlige kopieringen ved å friste piratene med de beste betingelsene og en bedre tjeneste.

Løsner på snippen

Mens fjorårets toppmøte fokuserte sterkt på flere straffemetoder mot piratene, er tonen en annen i år. I tillegg til trenden hvor pirater sees på som en utfordring og en mulighet til å forbedre de lovelige tjenestene, vil Warner Bros løsne noe på snippen når det gjelder brudd på opphavsretten.

– Så lenge fansen vår ikke prøver å lage etterligninger eller erstatte innholdet vårt, vil vi tillate dem å bruke materialet vårt på måter som teoretisk sett kunne ført til søksmål tidligre, forteller Kaplan.

Dette betyr at selskapet ikke vil slå ned på for eksemper fan-art og andre produkter fansen lager, så lenge det ikke skader dem økonomisk. For selv om de myker opp pirathåndhevingen på noen punkter, har de fortsatt lite til overs for de som krenker opphavsretten deres for å tjene penger på det.

Ifølge Kaplan er deres hovedprioritet å fjerne lønnsomheten fra piratkopieringen. I tillegg satser Warner Bros stort på å fortelle forbrukere hvorfor de beskytter produktene sine mot pirater, og hvordan de som kunder kan se materialet de lager lovlig.

Regissøren for Game of Thrones er alt annet enn bekymret for piratkopiering >>

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
Filmbransjen: – Piratene er de mest verdifulle kundene
Les også
Saksøker pirater for nedlasting av denne Oscar-filmen
Les også
De mest piratkopierte filmene er umulig å kjøpe
Les også
Platebransjen vil blokkere piratsider direkte i nettleseren
Les også
HBO-eieren kaller piratkopiering «bedre enn en Emmy»
Les også
Bannlyst film satt piratrekorder
Les også
Jay-Z gikk på en skikkelig piratsmell
Les også
Nå skal en ny piratjeger-allianse ta norske nettpirater
Les også
Piratene bruker mer på innhold enn vanlige folk
Les også
Piratkopier og mist Internett i 24 timer
Les også
Så lett kan du bli tatt for piratkopiering
Les også
Slik skal de straffe nettpiratene
Les også
Nå kommer filmene først som digitale kopier
Les også
BitTorrent-trafikk økte etter blokade
annonse