Til hovedinnhold

Filmselskap: Pirater viser oss hva alle vil ha

Warner Bros lytter til piratene når de legger fremtidens slagplan.

iStock Photo

Under det årlige antipirat-toppmøtet i Los Angeles møtes filmbransjen for å diskutere strategier mot piratkopiering. I år fikk man høre nye takter fra filmselskapet Warner Bros:

– Piratkopiering fungerer som en veiviser mot det forbrukerene etterspør, uttalte sjefen for Anti-pirat avdelingen, David Kaplan, ifølge TorrentFreak.

Vil konkurrere mot piratene

Han ønsker å bruke piratene som hjelp når filmselskapet hans skal legge strategier, og utvikle nye forretningsmodeller for å stå bedre rustet mot piratkopiering i fremtiden.

Uttalelsene viser at Warner Bros tar den massive piratkopieringen som et signal om at de lovlige kanalene de distribuerer innholdet sitt i gjennom, ikke er godt nok tilpasset forbrukerene. Det kan altså virke som om selskapet vil slå den ulovlige kopieringen ved å friste piratene med de beste betingelsene og en bedre tjeneste.

Løsner på snippen

Mens fjorårets toppmøte fokuserte sterkt på flere straffemetoder mot piratene, er tonen en annen i år. I tillegg til trenden hvor pirater sees på som en utfordring og en mulighet til å forbedre de lovelige tjenestene, vil Warner Bros løsne noe på snippen når det gjelder brudd på opphavsretten.

– Så lenge fansen vår ikke prøver å lage etterligninger eller erstatte innholdet vårt, vil vi tillate dem å bruke materialet vårt på måter som teoretisk sett kunne ført til søksmål tidligre, forteller Kaplan.

Dette betyr at selskapet ikke vil slå ned på for eksemper fan-art og andre produkter fansen lager, så lenge det ikke skader dem økonomisk. For selv om de myker opp pirathåndhevingen på noen punkter, har de fortsatt lite til overs for de som krenker opphavsretten deres for å tjene penger på det.

Ifølge Kaplan er deres hovedprioritet å fjerne lønnsomheten fra piratkopieringen. I tillegg satser Warner Bros stort på å fortelle forbrukere hvorfor de beskytter produktene sine mot pirater, og hvordan de som kunder kan se materialet de lager lovlig.

Regissøren for Game of Thrones er alt annet enn bekymret for piratkopiering >>

(Kilde: TorrentFreak)

annonse