Nyhet

Bannlyst film satt piratrekorder

Den forbudte filmen «Maniac» ble plutselig svært populær.

Selv om filmsensuren generelt har blitt mildere med årene, hender det fortsatt at filmer totalforbys. Dette skjedde nylig i New Zealand, hvor grøsseren Maniac fra 2012 med Elijah Wood (Ringenes Herre) ble litt for heftig for sensurmyndighetene.

Maniac er en nyinnspilling av en film fra 1980 og handler om en sadistisk seriemorder. Filmen har flere brutale voldsskildringer, og sensurmyndighetene i New Zealand begrunnet kino- og DVD-forbudet med at den var potensielt «skadelig for offentligheten». Dette skriver nettstedet TorrentFreak.

Tok piratrekord

Er det noe slike myndigheter imidlertid burde vite så er det at denne type forbud alltid vil gjøre filmen mye mer attraktiv å dele, og det var akkurat dette som var tilfellet blant piratene i New Zealand.

Etter at forbudet mot Maniac ble offentliggjort i landet klatret nemlig New Zeland helt opp til tredjeplassen når det gjelder andelen personer som delte filmen på torrent-sider, med hele 6,7 prosent av det totale antallet.

Med tanke på at landet kun har 4,4 millioner innbyggere er dette et meget høyt tall, og antakelig piratrekord for New Zealand. Til sammenligning stod for eksempel Brasil for en lik andel torrent-aktivitet som New Zealand, men har en befolkning på hele 197 millioner.

– En fornærmelse

Ifølge TorrentFreak nådde ikke engang den delvis New Zealandske storfilmen Hobbiten opp til denne andelen, en annen favoritt blant piratene i landet.

Filmens distributør Monster Pictures advarte med at forbudet ville bli en «åpen invitasjon» til ulovlig nedlastning, noe de altså fikk rett i.

En representant for selskapet tok i samme slengen også et lite oppgjør med barnepike-mentaliteten og kalte avgjørelsen en fornærmelse mot intelligensen til voksne mennesker.

Piratvirkomhet er vrient å få has på:
Nå viser det seg at stengning av torrent-sider øker delingen »

Samtidig vil norske rettighetshavere blokkere The Pirate Bay:
Slik skal de ta ned piratnettstedet for nordmenn »

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
Saksøker pirater for nedlasting av denne Oscar-filmen
Les også
Slik kom piratjegerne frem til rekorderstatningen
Les også
Svensk fildeler idømt millionbot – for opplasting av én film
Les også
De mest piratkopierte filmene er umulig å kjøpe
Les også
Platebransjen vil blokkere piratsider direkte i nettleseren
Les også
Forbyr patenter på programvare
Les også
Mega får spionsikker kommunikasjon
Les også
Så mange aktive torrent-brukere er det i dag
Les også
Filmselskap: Pirater viser oss hva alle vil ha
Les også
Pangavslutningen til Game of Thrones satt piratrekord
Les også
En helt ny BitTorrent-teknologi er lansert
annonse