Til hovedinnhold

De mest piratkopierte filmene er umulig å kjøpe

Folk orker ikke å vente på de lovlige, digitale versjonene.

Dan Breckwoldt/Shutterstock.com

Det er flere grunner til at mange mennesker velger ulovlig nedlastning av filmer og TV-serier, hvorav én utvilsomt er den manglende tilgangen til de lovlige versjonene.

Som kjent tar det ofte måneder før kinofilmer blir tilgjengelige på strømmetjenester på grunn av lanseringsforsinkelser, og nå foreligger det også tall som tydelig viser en lite overraskende sammenheng mellom dette og antall ulovlige nedlastninger.

Dårlig lovlig tilbud

Som nettstedet TorrentFreak rapporterer har forskere ved George Mason University i USA satt opp en liste over de mest nedlastede filmene, og deretter undersøkt tilgjengeligheten til disse filmene via lovlige kanaler.

Listen, som blant annet inneholder storfilmer som Pacific Rim og Elysium, er publisert på den nyopprettede nettsiden Piracydata.org. Den viser at blant de ti mest nedlastede filmene den siste tiden er halvparten ikke tilgjengelig i det hele tatt på lovlig måte.

I tillegg er ingen av filmene tilgjengelige via strømmetjenester, og kun tre kan fåes tak i på digitale leietjenester. Seks av filmene kan derimot kjøpes digitalt, som jo er den dyreste løsningen.

Noe tynt tallgrunnlag

Den amerikanske bransjeorganisasjonen for filmindustrien, MPAA, forsøker å lede forbrukere til lovlige kanaler gjennom det nyopprettede nettstedet Where to Watch, men med fortsatt manglende tilgjengelighet på filmer spørs det om dette vil hjelpe.

Det skal nevnes at tallene som Piracydata.org opererer med er hentet inn over en periode på kun tre uker, så det er godt mulig statistikken vil se annerledes ut på litt lengre sikt. Listen over filmene kan du for øvrig se under.

Kampen mot pirater trappes stadig opp: Her konfronterer piratjegere en mann på døra »

Foto: Piracydata.org

(Kilde: TorrentFreak)

annonse