Til hovedinnhold

Filmbransjen: – Piratene er de mest verdifulle kundene

Nå vil bransjen kjøre en «mykere» linje.

Gil C / Shutterstock.com

Filmbransjen har som kjent opptrådt gradvis mer aggressivt overfor pirater etter hvert som den ulovlige fildelingen har økt i omfang med årene, noe som både tar form som søksmål mot enkeltpersoner og gigantiske erstatningskrav mot fildelingssider.

Strenge holdingskampanjer har også vært en del av strategien, og faste kinogjengere husker kanskje blant annet «du ville ikke stjålet en bil»-kampanjen som pleide å rulle over kinolerretet før filmen startet.

Denne harde linjen overfor piratene har imidlertid ikke fungert etter hensikten. Nå har filmbransjens strategi begynt å endre seg, mye på grunn av at man har forsket mer på hvem som faktisk er målgruppen for antipirat-fremstøtene.

Pirater viktige kunder

I et intervju med nettstedet Techradar innrømmer sjefen for bransjeorganisasjonen The Industry Trust for Intellectual Property Awareness, Liz Bales, at piratene i stor grad er de samme som støtter opp om filmindustrien.

– Vi vet at personer som begår brudd på opphavsretten er den mest verdifulle publikumsgruppen. De går på kino oftere enn gjennomsnittet, de kjøper flere Blu-ray-filmer enn noen andre og de abonnerer mer på strømmetjenester som Amazon Instant Video og Netflix, sa Bales til Techradar.

Blant annet på bakgrunn av disse funnene har organisasjonen begynt å utforme en mer «forsiktig» holdning overfor piratene. I praksis betyr det å tone ned «tyveri-faktoren» til fordel for mer positivt ladede kampanjer som appellerer til piratenes kjærlighet til filmmediet.

– Film er verdt å betale for

– Vi vil fortelle dem at vi vet at de elsker filmer og setter pris på at de bruker penger på filmer, men vi ønsker bare at de skal gjøre litt mer av de riktige tingene og mindre av bruddene på opphavsretten, sa Bales.

Konkret innebærer den nye strategien å fremheve film som noe som er «verdt å betale for». Eksempler er traileren til filmen «The Amazing Spider-man 2» og en humoristisk kampanjefilm med Will Ferrel sluppet i forbindelse med «Anchorman 2». Klippene kan du se under.

For å komme piratene mer i møte har The Industry Trust for Intellectual Property Awareness også opprettet nettsiden Findanyfilm.com, som gir deg oversikt over alle lovlige måter å se filmer på.

Strømmetjenesten Netflix har også «pirater» Flere lurer til seg innhold via VPN-tjenester »

(Kilde: Techradar, via TorrentFreak)

annonse