Saksøker pirater for nedlasting av denne Oscar-filmen

Filmselskapet vil spore opp synderne via Internett-tilbyderne.

Filmer er populære produkter å dele blant piratene, men den siste tiden har bransjen begynt å slå ganske hardt tilbake, som blant annet har ført til nedleggelse av torrentkjempen IsoHunt og en klekkelig bot for en svensk fildeler.

Nå melder nettstedet TorrentFreak at filmbransjen igjen er på krigsstien. Denne gangen gjelder det den flerfoldig Oscar-nominerte og kritikerroste filmen «Dallas Buyers Club».

Saksøker 31 pirater

DVD-en som ble brukt til forhåndsvisninger av filmen ble nemlig nylig lekket på nettet, noe som takket være den positive omtalen har ført til at filmen allerede har blitt lastet ned tusenvis av ganger.

Produsenten Voltage Pictures har bestemt seg for å ikke tolerere det inntrufne, og har nå levert et søksmål mot nedlasterne i et forsøk på å forhindre videre kopiering og distribusjon av den populære filmen.

Voltage Pictures vil kun gå etter 31 pirater i første omgang, som selskapet har identifisert IP-adressene til, men de håper senere å avsløre selve personene bak via en etterforskningsprosess som involverer Internett-tilbyderne.

Kan bli langt flere

Det er imidlertid godt mulig at selskapet vil gå etter langt flere pirater etter hvert. Filmselskapet ble nemlig beryktet i fjor da de saksøkte hele 2514 bittorrent-brukere for nedlasting av en annen kritikerrost Oscar-film, «The Hurt Locker».

Dalles Buyers Club er for øvrig en lavbudsjettsfilm som kun kostet 5 millioner dollar å lage, men som hittil har dratt inn rundt 23 millioner i inntekter.

Pirater elsker filmer: Dette ble de mest nedlastede filmene i 2013 »

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
Filmbransjen: – Piratene er de mest verdifulle kundene
Les også
«The Simpsons»-pirat idømt gigantisk erstatningssum
Les også
Slik kom piratjegerne frem til rekorderstatningen
Les også
Svensk fildeler idømt millionbot – for opplasting av én film
Les også
Nå skal film- og musikkbransjen ta norske nettpirater
Les også
Bannlyst film satt piratrekorder
Les også
Filmselskap: Pirater viser oss hva alle vil ha
annonse