Til hovedinnhold

HBO-eieren kaller piratkopiering «bedre enn en Emmy»

Time Warner-sjefen liker Game of Thrones-seriens piratrekorder.

HBO

Den populære HBO-serien Game of Thrones er som kjent et meget ettertraktet nedlastningsobjekt for piratene, et faktum som har høstet litt ulike meninger.

En av regissørene for serien, David Petrarca, har tidligere sagt at Game of Thrones bare tjener på piratkopiering, og HBOs programdirektør mente piratrekorden som ble satt av seriens sesongpremiere var et stort kompliment. På den andre siden har den amerikanske ambassadøren Jeffrey L. Bleich rettet skarp kritikk mot piratene.

– Bedre enn en Emmy-pris

Times Warner-sjefen Jeff Bewkes synes det er hyggelig at Game of Thrones er populær over hele verden, selv om det betyr at mange piratkopierer.Foto: Wiki Commons

De som omtaler den omfattende piratkopieringen av Game of Thrones i positive ordelag har imidlertid nå fått enda en tungvekter på laget, nemlig sjefen for selveste Time Warner, eieren av HBO. Det kan nettstedet Techdirt melde.

Det var under et møte med investorer nylig at Time Warner-sjefen Jeff Bewkes ble spurt om hvordan han stilte seg til den svært hyppige nedlastningen av den populære TV-serien.

Bewkes svarte at han var enig med dem som mener at det bare er et kompliment. Han sa også at piratkopiering fører til flere abonnenter på grunn av jungeltelegraf-effekten, som har høyere markedsføringsverdi enn selv store priser.

– Vi har hatt dette fenomenet i 20 – 30 år; folk som deler abonnementer og legger ulovlige kabler bak leilighetsbygninger. Vår erfaring er at det fører til flere betalende abonnenter. Jeg tror du har rett i at Game of Thrones er den mest piratkopierte serien i verden. Det er bedre enn en Emmy, sa Jeff Bewkes til investorene.

Fordelaktig eller ei, nå skal piratene tas:
Her er de viktigste punktene i den nye piratloven (Ekstra) »

(Kilder: Techdirt, Adweek)

annonse