Til hovedinnhold

Piratkopier og mist Internett i 24 timer

Amerikansk internettilbyder forteller hvordan de vil straffe pirater.

iStock, 5704680

Kampen mot piratkopiering har blitt jekket opp et hakk eller to i USA. Nå har de største Internett-tilbyderne, i samarbeid med bransjeorganisasjonene MPAA og RIAA, iverksatt sin mye omtalte seksstegsstrategi.

Tidligere har det blitt kjent av Verizon og Time Warner Cable skal gjennomføre en rekke tiltak mot rettighetskrenkende brukere over seks trinn – fra en rekke advarsler til eventuell begrensning av netthastighet.

Nå letter også selskapet Cablevision på sløret, og presenterer hva de har tenkt til å gjøre mot pirater som benytter seg av deres nett.

Ett døgn uten Internett

Cablevision bretter nemlig opp ermene og tar av seg silkehanskene i kampen mot ulovlig fildeling. Mens andre tjenestetilbydere har nøyd seg med å senke hastigheten på Internett eller sende brukere til bestemte nettsider, skrur Cablevision av tilgangen fullstendig.

Hvis en bruker fortsetter å bedrive rettighetskrenkende aktivitet etter flere advarsler fra Cablevision, blir Internett-kontakten plugget ut midlertidig i 24 timer.

Brukeren får da et varsel med et telefonnummer, som han eller hun kan ringe for å oppheve Internett-blokaden før de 24 timene har gått. Nøyaktig hva denne telefonsamtalen vil inneholde er ikke kjent, og det samme gjelder hvordan brukeren skal få advarsler og meldinger.

Stort initiativ

Seksstegssystemet er et tiltak satt i gang av MPAA og RIAA i samarbeid med fem av USAs største Internett-aktører – AT&T, Cablevision, Comcast, Time Warner Cable og Verizon.

Sammen har de dannet initiativet Center for Copyright Information (CCI), og mer informasjon om hvordan systemet blir i praksis er ventet i de kommende ukene.

Ikke alle amerikanske Internett-tilbydere er med på initiativet. TorrentFreak nevner selskapene Centurylink, Charter og Cox, samt over hundre mindre tilbydere.

Det er ikke alle som mener at ulovlig fildeling er like farlig:
– Piratkopiering skader ikke Game of Thrones »

(Kilde: TorrentFreak)

annonse