Til hovedinnhold

Disse mobilene kommer i butikken i november

Flere spennende toppmodeller på vei ut i butikkene.

Shutterstock/produsentbilder (montasje: Tek.no)

November betyr ikke bare at både julemarsipanen og julebrusen for lengst har kommet på plass i butikkhyllene. For oss teknologiinteresserte er det vel så interessant hvilke mobiltelefoner vi kan legge våre klamme hender på. Så får vi heller nyte en julebrus mens vi pakker opp telefonen – gjerne i god tid før jul.

Vi har kontaktet alle mobilprodusentene og spurt dem om hvilke telefoner som kommer i salg i løpet av november.

På denne månedens liste finner vi mange godbiter, blant annet nye toppmodeller fra både HTC, Sony, Huawei og ZTE.

Vi har lenket til produkttestene og til oppdatert prisinformasjon hos vår kommersielle samarbeidspartner Prisguide.no. På denne siden finner du en komplett oversikt over alle mobiltelefontestene.

HTC

One A9

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

HTCs nye flaggskip, One A9, er en den første nykommeren i november.

Selv om jubelen ikke sto i taket da vi nylig testet den, har den nye modellen ganske gode spesifikasjoner, og den kommer med en 5-tommers AMOLED-skjerm med Full HD-oppløsning. HTC One A9 er den første telefonen på det norske markedet som kommer med Android 6.0 Marshmallow. Det innebærer blant annet at den har fått en del smarte strømsparefunksjoner, noe som nok trengs – ettersom batteriet ikke er spesielt stort. Foreløpig fås telefonen i én farge (Carbon Grey), men neste år skal den også komme i rødt.

Les testen av HTC One A9 »
Finn beste pris på HTC One A9 på Prisguide.no (kommersiell partner)

Huawei

Mate S

Foto: Odd Richard Valmot, Tek.no

Huawei Mate S ble lansert litt før IFA-messen åpnet i Berlin i september, og med det klarte Huawei å slå Apple med noen dager ved å lansere den første telefonen med «force touch»-skjerm. Skjermen i Mate S kan nemlig i likhet med Apple iPhone 6S kjenne hvor hardt du trykker på den, og utføre ulike handlinger avhengig av hvor hardt du trykker.

Telefonen har en 5,5-tommers AMOLED-skjerm med Full HD-oppløsning, og den er laget i metall. Den benytter Huaweis egenutviklede Kirin 935-prosessor på 2,2 GHz. Den nye fingeravtrykksensoren sitter på baksiden av telefonen, og skal være raskere enn forgjengeren. Ellers nevner vi at Mate S kommer med et spesielt kamera med firefargers sensor som skal gi bedre bilder, samt at den har støtte for to SIM-kort.

Les sniktitten på Huawei Mate S »
Finn beste pris på Huawei Mate S på Prisguide.no (kommersiell partner)

Nexus 6P

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Google lanserte i slutten av september to nye Nexus-modeller, hvorav den største er produsert av Huawei. Nexus 6P har en skjerm på 5,7 tommer, med en oppløsning på 2560 x 1440 punkter.

Med en Qualcomm Snapdragon 810-brikke med fire prosessorkjerner på 2 og 1,5 GHz, samt 3 GB RAM, bør denne telefonen gjøre vei i vellinga. Kameraet i telefonen er på 12,3 megapiksler, og takket være laserfokus skal det fokusere raskt. Nexus 6P har fingeravtrykksleser som er plassert på baksiden av telefonen. Vi nevner også at den er en av første telefonene på markedet som kommer med den nye USB Type-C-kontakten.

Les mer om USB Type-C » (Tek Ekstra)

I tillegg til telefonene kommer Huaweis nye smartklokke, Huawei Watch, også i butikkene i november.

Les sniktitten på Huawei Nexus 6P »
Finn beste pris på Huawei Nexus 6P på Prisguide.no (kommersiell partner)

Foto: Doro

Doro

Liberto 825

Fra Doro er det kun Doro Liberto 825 som er underveis i november.

Liberto 825 er den nyeste og mest avanserte smarttelefonen fra Doro. Den er laget for å være enkel å bruke også for seniorer. Brukergrensesnittet er basert på Android-operativsystemet, men har Doros egne menyer på toppen.

Telefonen har en 5-tommers berøringsskjerm og et 8 megapiksel kamera. Den har ekstra høy og tydelig lyd, og på baksiden er det også en nødknapp med GPS-funksjon. Et trykk på denne gir et nødoppkall til forhåndsdefinerte personer, som så kan se via Google Maps hvor brukeren befinner seg.

Finn laveste pris på Doro 825 på Prisguide.no (kommersiell partner)

Sony

Xperia Z5 Premium

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I oktober kom Sony Xperia Z5 i butikkene, og nå i november er det luksusutgaven Z5 Premium som kommer i salg.

Z5 Premium er litt større enn den vanlige Z5-modellen – den har fått en 5,5-tommers skjerm, mot 5,2 tommer på Z5. Det som er enda mer spennende, er at Z5 Premium er den første mobiltelefonen som har skjerm med 4K-oppløsning. Hele 3840 x 2160 piksler kan du boltre deg på, mot 1920 x 1080 på Z5.

Les sniktitten på Sony Xperia Z5 Premium »
Finn beste pris på Xperia Z5 Premium på Prisguide.no (kommersiell partner)

Få også med deg testen av minimodellen Sony Xperia Z5 Compact »

Samsung

Samsung har ingen nye mobiltelefoner i butikkene i november, men deres nye smartklokke Gear S2 skal komme i salg i løpet av måneden. Klokken har fått helt annerledes design enn tidligere smartklokker fra Samsung. Viktigst av nyhetene er at skjermen nå er rund, og den har fått en ring rundt seg som styrer menyene.

I tillegg kommer Samsungs nye gigant-nettbrett på 18,4 tommer, Samsung Galaxy View – som du kan lese mer om her.

Les vår sniktitt på Samsung Gear S2 »
Finn laveste pris på Samsung Gear S2 på Prisguide.no (kommersiell partner)

ZTE

Blade V6

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

ZTE Blade V6 skulle egentlig ha kommet i oktober, ifølge ZTE – men nå ser det ikke ut til at den finner veien inn i butikkhyllene før i november.

Telefonen har på papiret mye til felles med Blade S6 som vi tidligere har testet. Den har litt annerledes innmat, men ytelsesmessig skal den være sammenliknbar. Den samme gode skjermen hører med, og nær sagt som alltid for de kinesiske produsentene er det plass til å sette inn to SIM-kort hvis du vil.

Axon Elite

I tillegg til Blade V6 opplyser ZTEs norgeskontor at også den nye toppmodellen ZTE Axon Elite kan rekke å komme i salg innen utgangen av november. Dette er en mobil med 5,5-tommers skjerm og Snapdragon 810-brikke, fingeravtrykksleser, aluminiumsdeksel og ellers alt man forventer å finne i en toppmodell. Telefonen ble opprinnelig introdusert i USA under navnet Axon, men modellen som kommer til Europa vil hete Axon Elite.

Les vår sniktitt på ZTE Axon her »
Finn beste pris på ZTE Axon på Prisguide.no (kommersiell partner)

annonse