Til hovedinnhold

Huawei har endelig lansert sin stilfulle smartklokke

Huawei Watch kommer snart til Norge – og blir litt dyr.

Huawei

Det har dukket opp små doser informasjon om den kinesiske mobilgiganten Huaweis inntog på smartklokke-markedet en god stund, og i forkant av den nært forestående IFA-messen har selskapet nå endelig offisielt kunngjort sin «Huawei Watch».

Klokken skal ifølge Huawei legges ut for salg i Europa fra idag, men kun i Frankrike, Tyskland, Spania og Italia i denne omgang. Norge oppgis imidlertid som et av landene klokken vil bli tilgjengelig i på et noe senere tidspunkt.

Litt kostbar

Prisen vil ligge på mellom 400 og 700 euro avhengig av designvalg, som tilsvarer mellom 3700 og 6500 kroner. Dermed befinner den seg altså i det øvre prissjiktet, omtrent på nivå med Apple Watch, og i likhet med for eksempel Sonys nye modell ligner den på en vanlig klokke.

Klokken kommer med ulike klokkehus og reimer i både stål og lær. Foto: Huawei

Som tidligere antydet måler klokken 42 millimeter i diameter og har en rund, 1,4-tommers AMOLED-skjerm med en oppløsning på 400 x 400 piksler, som gir en pikseltetthet på 286 piksler per tomme. I pressemeldingen bekreftes det for øvrig at skjermen er dekket av ripesikkert safirglass.

Av andre tekniske spesifikasjoner ligger kontrastnivået på 10 000:1, og på innsiden finner man en 6-aksers bevegelsessensor som skal kunne skille mellom mange ulike typer aktiviteter. Den har også pulsmåler som Ifølge Huawei stikker litt ut fra klokken for best mulig hudkontakt og presisjon.

Klassisk design

Som andre smartklokker gir den ellers varlslinger ved innkommende samtaler, meldinger og e-poster, og det er også mulig å bruke stemmen til å utføre ulike handlinger, for eksempel spille av musikk og søke etter destinasjoner.

Huawei har videre lagt stor vekt på design, og den nye smartlokken skal blant annet være inspirert av klassisk, sveitsisk klokkedesign. Man kan velge mellom flere typer gull-, stål- og sortfargede klokkehus, samt mange ulike urskiver som blant annet omfatter luksuriøse og klassiske design.

Man kan også velge mellom stålreimer i gull, sort og stålfarge, og mellom sorte og brune lærreimer. Huawei Watch kommer for øvrig med den seneste Android Wear-programvaren, som betyr at du kan bruke den med både Android- og iOS-telefoner.

Asus har også nettopp kunngjort sin nye smartklokke: ZenWatch 2 har nå fått europeisk pris og lansering »

(Kilde: Pressemelding)

annonse