TestSony Xperia Z5

Denne er tilnærmet perfekt

Sony Xperia Z5 har fått fingeravtrykkleser og bedre kamera.

Innledning

Sony Xperia Z5 tar over der Sony Xperia Z3+ slapp. Designen er nesten uendret, og det er heller ikke gjort mange endringer på innsiden av dekslene. Systembrikken er en Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810, den samme som i Xperia Z3+. Skjermen er heller ikke endret, men hvorfor skulle den være det, all den tid denne skjermen er en av de beste og mest lyssterke LCD-skjermene på markedet.

Større luke

Designen er som nevnt nesten uendret, men ikke helt. Luken som skjuler simkort og minnekort er litt større enn på Z3+, og baksiden er ikke lenger av speilblankt glass. Volumtasten er flyttet nedover på siden av telefonen, slik den også er på Xperia Z5 Compact.

Men om baksiden ikke lenger er speilblank, kan den fremdeles knuses. Sony har nemlig valgt frostet glass på baksiden denne gangen. Det ser lekkert ut, men du kan altså være uheldig og knuse det.

Litt tykkere

Telefonen er også en anelse tykkere og ti gram tyngre enn forgjengeren. Det lever vi fint med, ikke minst når årsaken er at telefonen har fått et bedre kamera uten at det stikker ut på baksiden av telefonen, og en stor og god strømtast med fingeravtrykkleser i.

Batteriet er imidlertid ikke tilgodesett med ekstra plass. Med sine 2900 mAh er det faktisk én prosent mindre enn i forgjengeren. Det merker du neppe.

Stivere pris

Noe du antakelig kommer til å merke mer til er prishoppet. Xperia Z3+ koster fra ca. 4900 kroner. Du betaler med andre ord omtrent 2000 kroner for kameraoppgraderingen og fingeravtrykkleseren. Selv om kameraet nå er forbedret, så er det ikke dårlig kamera i Z3+ heller.

Hvordan Xperia Z5 er i praktisk bruk kan du lese mer om på de neste sidene >>.

Sony Xperia Z5
10
Fantastisk
Anbefalt

Sony Xperia Z5

sitat"Sony Xperia Z5 befester Sonys posisjon som produsent av «supermobiler»"

Fordeler

 • Krysse av
  Vanntett
 • Krysse av
  Svært rask
 • Krysse av
  Meget bra kamera
 • Krysse av
  Tynn og lett
 • Krysse av
  God skjerm
 • Krysse av
  Brukbar batterikapasitet
 • Krysse av
  God musikkspiller

Ting å tenke på

 • Bytt
  Glasset på baksiden kan knuse.