TestZTE Blade S6

Ønsker du deg en telefon du kan bruke to operatører på samtidig?

Da er dette telefonen for deg.

Introduksjon

ZTE slipper stadig nye modeller i sin Blade-serie. Serien har det med å gi forholdsvis mye maskinvare for en overkommelig slump penger. Blade S6 er sist ut, så langt, og leveres med forholdsvis gode spesifikasjoner. Prisen ligger rundt 2700 kroner, og det er dermed et område med ganske hard konkurranse telefonen beveger seg inn på.

Blade S6 er en forholdsvis stilren telefon, uten for mye staffasje. Sett forfra minner den en del om en iPhone, men den fysiske knappen er byttet ut med berøringsfelter. Det midterste av disse feltene blinker når du har varslinger som venter.

Baksiden av vår testtelefon er i sølvfarget plast. Plast er ikke nødvendigvis noe dumt byggemateriale, men her er det svært synlig at det ikke er snakk om aluminium. Det kjennes også når man holder telefonen, som av og til knirker litt i chassiset.

Til tross for at skjermstørrelsen her er på fem tommer, føles ZTE Blade S6 ganske kompakt i hånden. En kunne kanskje ønsket seg at ZTE valgte en annen farge enn sølvgrå til bakdekselet på telefonen. Aluminiumsimitasjonen er ikke særlig troverdig, og dermed blir det til at man legger merke til materialene. At dekselet har en svikt her og der, og gir fra seg litt lyd av og til, er ingen stor krise, men skjemmende med tanke på at prisklassen er noe høyere enn der vi normalt finner mange av ZTEs produkter.

Volumknapper og låsetast er plassert øverst på høyre langside av telefonen, og kameraet på baksiden er i øvre, høyre hjørne av telefonen.

God skjerm og kjappe menyer

Vi har alt nevnt skjermen, men den er verdt å nevne igjen. Den er fem tommer stor, basert på IPS-teknologi og har 1280 x 720 pikslers oppløsning. Den har en fargemetning som nesten kan minne litt om det AMOLED-skjermer stiller med, og oppleves derfor som litt varm og kontrastrik. Lysstyrken er helt grei, men dette er ikke den mest lyssterke telefonen vi har vært ute for.

Skjermen har kanskje ikke full-HD-oppløsning, eller enda høyere, men den oppleves som skarp og fin. Berøringsresponsen er myk og fin, og den er i det hele tatt en fryd å bruke.

ZTE har for det meste basert modellene sine på Android så langt. Men der konkurrentene nøyer seg med å legge over litt egen grafikk, og å legge til noen funksjoner, har ZTE endret hele strukturen i menysystemet.

Baksiden av ZTE Blade S6 er lakkert slik at den minner litt om metall, men lurer ingen. Heldigvis har vi ikke så veldig mye annet å utsette på S6, som ellers er en knallgod telefon. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Telefonen har ikke noen egen appmeny. Ikonene er i stedet plassert ut over et sett hjemmeskjermer. Å bruke ZTE Blade S6 arter eg dermed litt som å bruke en iPhone med widgeter blandet i med appikonene.

Å trekke fingeren opp fra hjemtasten vil på de fleste andre Android-telefoner gi deg Googles Nå-tjeneste, som kan gi deg informasjon som er tilpasset tiden og stedet du befinner deg på. På ZTE Blade S6 dukker det i stedet opp en meny for tilpassing av hjemmeskjermene, der du kan velge widgets, fargeprofiler og tema for vekslingen mellom hjemmeskjermene.

Likevel er fellestrekkene langt fler enn ulikhetene mellom ZTEs utgave av Android og Googles egen. Dermed burde du finne deg greit til rette her om du har brukt andre Android-telefoner. Å ikke ha en roteskuff til appene betyr likevel at hjemmeskjermene må ryddes litt i nå og da.

Bli med til neste side for å lese mer om hvordan Blade S6 er å bruke med to samtidige SIM-kort »

ZTE Blade S6
8
Meget bra

ZTE Blade S6

sitat"ZTE Blade S6 er et supert kompromiss mellom pris og ytelse."

Fordeler

 • Krysse av
  Finfin skjerm
 • Krysse av
  Rask i bruk
 • Krysse av
  4G-støtte
 • Krysse av
  Dobbel SIM
 • Krysse av
  Godt kamera
 • Krysse av
  Minnekortstøtte

Ting å tenke på

 • Bytt
  Byggematerialene føles billigere enn telefonen er
 • Bytt
  SIM-luken kunne vært enklere å håndtere
 • Bytt
  Kun hovedsim får 4G