Til hovedinnhold

Nå er neste generasjons Oculus Rift på vei i posten

Nesten 50 000 har bestilt VR-briller med OLED-skjerm.

Oculus VR

Nesten tre og en halv måned har gått siden Oculus VR åpnet for bestillinger av Rift DK2, den neste generasjonen av utviklersettet deres. Nå skal de første av de nye VR-brillene være på vei til postkontoret, for distribusjon til kunder over hele verden.

Det er Oculus-utviklerne som forteller dette i en offisiell oppdatering på sitt forum; men om du er en av de drøyt 45 000 som venter i spenning kan det være du må smøre deg med tålmodighet. Oculus har nemlig bare kapasitet til å produsere 10 000 enheter i måneden, men jobber på spreng for å få opp hastigheten.

Kan komme forsinkelser

Rift DK2 er basert på Crystal Cove-prototypen, og nå begynner leveransene.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

De aller første kundene kan ifølge Oculus vente seg sine splitter nye OLED-baserte Rift-briller i løpet av uke 29, altså mellom 14. og 20. juli.

Selskapet forteller dog at de henger litt etter sin planlagte produksjonshastighet. Det betyr at hvis du på nettsiden har fått beskjed om at forventet sendedato er i juli, kan det likevel drøye til i august før de er på vei.

Hvis ventetiden blir utålelig kan du i alle fall trøste deg med at du skal få en e-post så snart akkurat ditt utviklersett ruller ut av fabrikken, sammen med et sporingsnummer som skal la deg se sånn omtrent når brillene ligger på dørstokken din.

Oculus ber imidlertid utålmodige brukere om å vennligst ikke kontakte dem med spørsmål om når akkurat deres sett kan være på vei – rett og slett fordi de ikke vet det selv.

Vil du heller ha en ferdig forbrukermodell kan du sette opp et prisvarsel:
Da sender vi deg en e-post så snart noe slikt kommer i norske butikker »

Etterlengtet oppgradering

Med et slikt lite kamera skal de nye brillene også la deg bevege hodet sidelengs, opp og ned, og frem og tilbake inne i den virtuelle verdenen.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Det er lett å forstå at Oculus Rift DK2 har fått stor oppmerksomhet. De opprinnelige utviklerbrillene imponerte både oss og de fleste andre kraftig, og har sporet an utviklingen av en bråte forskjellig ekstrautstyr og programvare – som listen med relaterte saker på høyresiden understreker.

Med det nye utviklersettet er en rekke av barnesykdommene fjernet, og brillene er rustet opp med både OLED-skjerm, sporing av hodebevegelser og høyere oppløsning enn forrige utgave – for å nevne noe.

Alle finessene gjør at de nye brillene minner svært mye om den avanserte Rift-prototypen Crystal Cove, som vi fikk teste ut på CES-messen tidligere i år, og som imponerte oss enda mer enn originalen.

Ekstra: Oculus Rift Crystal Cove er helt fantastisk – les saken og se video »

Venter du spent på din Oculus Rift DK2, eller tar du det rolig til forbrukermodellen er klar? Diskuter i kommentarfeltet nedenfor!

annonse