Til hovedinnhold

Nå kaster utviklerne seg over Oculus Rift-brillene

Oculus VR sier Facebook-oppkjøpet fikk fart i sakene.

Jørgen Elton Nilsen/Hardware.no

Meningene var svært delte da det ble kjent at Facebook hadde gått til oppkjøp av Oculus VR, produsenten av de svært mye omtalte VR-brillene Oculus Rift.

En rekke Kickstarter-brukere følte seg forrådt av salget og uttrykte stor vrede på Internett, mens blant andre Sony var positiv og mente oppkjøpet vil bidra til å legitimere teknologien.

Som nettstedet TechCrunch melder har Oculus VR nå selv kommet med flere uttalelser omkring konsekvensene av oppkjøpet, som kanskje kan bidra til å dempe gjenværende skepsis hos publikum.

Kraftig økning i interessen

I et intervju med nettstedet fortalte Oculus VR-sjefen Brendan Iribe at Facebooks kjøp av selskapet førte til at utviklere nå føler seg langt tryggere på at Oculus Rift er en levedyktig og stabil plattform, og at interessen for plattformen som et resultat har økt betraktelig.

– Vi kunngjorde oppkjøpet noen få dager etter at Oculus Developer Kit 2 ble lagt ut for forhåndsbestilling, og etter det gikk etterspørselen i taket. Vi solgte like mange DK2-enheter i løpet av én måned som vi har solgt DK1-enheter på 12 måneder, sa Irebe til TechCrunch.

Iribe pekte blant annet på at det enorme antallet brukere Facebook kan skilte med gjør plattformen nå svært attraktiv å lage spill og programmer til.

Store utviklere om bord

– Spillutviklere vil oppnå mye større suksess ved å lage innhold til en plattform som har en milliard brukere. Spillkonsoller oppnår som regel en brukermasse på kun 50 til 100 millioner, sa Iribe.

Ifølge Oculus VR-sjefen var flere av de store utviklerne blant dem som var kvikke med å komme med positive signaler etter kunngjøringen om Facebook-oppkjøpet, og uttrykte stor iver etter å komme i gang med å utvikle for VR-brillene. Det er uvisst akkurat hvilke selskaper det er snakk om.

Hele intervjuet med Iribe, som også byr på andre betraktninger rundt det nye partnerskaper, kan du se i videoklippet under.

Oculus VR og Facebook har allerede store planer: Vil nå lage tidenens Internett-spill »

Mer om
annonse