Til hovedinnhold

Vil lage et håndholdt gevær til Oculus Rift-spill

Nytt Kickstarter-prosjekt skal gjøre skytespill i VR-verdenen mer realistiske.

TrinityVR

Oculus rift-brillene er svært lovende saker, men teknologien står ennå overfor en del utfordringer når det gjelder å gjøre den virtuelle opplevelsen så realistisk og komplett som mulig. En av disse er å finne gangbare løsninger for interaksjon og «overføring» av ekte objekter til den virtuelle verdenen.

Vi har allerede sett teknologier som bevegelsessensitive drakter, systemer for å gjenskape brukerens hender i VR-verdenen og et Kinect-basert opplegg som bringer hele kroppen inn i Oculus Rift-virkeligheten.

Nå melder blant andre The Verge at det har dukket opp et nytt Oculus Rift-kompatibelt produkt som skal komme skytespillentusiastene i møte. Produktet har fått navnet Trinity Magnum og er lagt ut på finansieringsnettstedet Kickstarter.

Slik ser Trinity Magnum ut.Foto: TrinityVR

Oculus Rift-våpen

Trinity Magnum er et «våpen» du kan holde med enten én hånd eller begge hendene, og som altså skal kunne gi deg muligheten til å traktere virtuelle våpen i VR-spill på en troverdig og intuitiv måte.

Ifølge utviklerne skal produktet være både ergonomisk og svært presist. Bruksområdet er primært førstepersons skytespill, men produktet kan også få en rekke andre funksjoner, avhengig av spillet eller programvaren du bruker det med.

Produktet byr på innebygd IMU-sensor (inertial measurement unit), som er en kombinasjon av gyroskop og akselerometer, til å registrere bevegelser langs ni ulike akser. I tillegg har det fire knapper, en «avtrekker» og to styrepinner.

Blir rimelig

Den har imidlertid også støtte for optisk sporing. I motsetning til for eksempel PlayStation Move, kan Trinity Magnum brukes med en rekke ulike optiske sporingsløsninger. Disse inkluderer både PSEye, Microsoft Kinect, vanlige webkameraer og posisjonssporingskameraet som følger med den nye generasjonen Oculus Rift-briller.

Trinity Magnum skal også bli et relativt billig produkt, og for å sikre seg et eksemplar av utviklerversjonen trengs en donasjon på kun 100 dollar. Finansieringsmålet ligger på 60 000 dollar, og i skrivende stund er summen kommet opp i 12 000 dollar med 28 dager igjen.

Planen er å sende ut produktet til donorene i desember i år. Gå til Kickstarter for mer informasjon, og sjekk også ut demonstrasjonsvideoen under.

De nye Oculus Rift-brillene er fantastiske: Vår utsendte mistet pusten etter en prøverunde (Ekstra) »

annonse