Til hovedinnhold

Lar deg endelig se hendene dine i Oculus Rift-verdenen

Virtuell virkelighet tar enda et skritt fremover.

Kickstarter

VR-brillene Oculus Rift har imponert alle og enhver som har hatt gleden av å teste ut produkter, inkludert oss her på verket, men ennå er det noen hindringer som må overkommes før man kalle opplevelsen «ekte» virtuell virkelighet.

Én av svakhetene som systemet ennå sliter med er at man i utgangspunktet ikke har mulighet til å ta med seg sin egen kropp inn i den virtuelle verdenen, noe som legger en demper på realismen.

Vi har riktignok sett en og annen oppfinnsom løsning på dette, for eksempel i form av en fyr som brukte Microsofts Kinect-kameraer til å overføre hele kroppen sin til Oculus Rift-omgivelsene. På finansieringsnettstedet Kickstarter har det imidlertid nå dukket opp en vesentlig mer smidig løsning som ikke baserer seg på optisk teknologi.

Foto: Kickstarter

Høyteknologiske hansker

«Control VR» er navnet på et Oculus Rift-kompatibelt produkt som registrerer både armene, hendene og fingrene dine med høy presisjon og gjenskaper dem i den virtuelle virkeligheten.

Systemet består rett og slett av et par hansker du trer på hendene og som inneholder små, høyteknologiske sensorer. Sensorene skal være i stand til å registrere rotasjonsbevegelser helt ned til én tiendedels grad, altså særdeles små bevegelser.

Ved korrekt kalibrering påstår utviklerne at systemet i praksis vil kunne gjenskape arm-, hånd- og fingerbevegelsene med tilnærmet perfekt presisjon, i tillegg til at responstiden også skal være svært lav.

«Ser» armene hele tiden

Siden systemet ikke er basert på optiske sensorer slipper man også problemet med at armene eller hendene forsvinner ut av sensorens «synsfelt», som betyr at armbevegelsene spores selv om du ikke kan se dem i den virtuelle verdenen.

For å gjøre Control VR til en realitet ber utviklerne om 250 000 dollar, og i skrivende stund er summen kommet opp i 111 000 dollar med 29 dager igjen. Det er uvisst når det eventuelt vil komme en forbrukerversjon av produktet, men planen er å sende ut de første utviklerversjonene til Kickstarter-donorene i desember i år. For en komplett versjon må du love bort minst 600 dollar.

Utviklerne har for øvrig satt sammen en ganske imponerende demonstrasjonsvideo av systemet som du kan se under, og for mer informasjon kan du besøke prosjektets Kickstarter-side.

Oculus VR skal nå samarbeide med Samsung: Elektronikkgiganten skal nemlig lage sine egne VR-briller »

annonse