Til hovedinnhold

Sjekk ut de splitter nye Oculus Rift-brillene

Har blitt forbedret på en rekke områder.

Oculus

De mye omtalte VR-brillene Oculus Rift har allerede begeistret de fleste som har har hatt den glede å teste dem ut, inkludert HW-redaksjonen, men produsenten forsikret at den endelige forbrukerutgaven likevel ville bli kraftig forbedret.

Nå, i forbindelse med den pågående CES-messen i Las Vegas, er en helt ny prototype av de ettertraktede brillene vist frem, som antakelig ligner mye på den utgaven forbrukere får tilgang til. Prototypen har fått navnet «Crystal Cove» og inneholder flere viktige forbedringer, som rapportert av blant andre Engadget og Wired.

Halvert responstid og bevegelsessensor

Én av de velkomne oppjusteringene brillene nå får er at LED-skjermen fra den forrige utgaven er byttet ut med en OLED-skjerm, som attpåtil nå har fått full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Til sammenligning bød den gamle utviklerversjonen kun på 1280 x 800 piksler.

Det såkalte «motion blur»-fenomenet som ofte oppstår ved raske bevegelser skal også nå være kraftig redusert ved hjelp av ny skjermteknologi.

Den kanskje viktigste endringen på den tekniske siden er imidlertid at utvikleren nå har klart å få responstiden helt ned til 30 millisekunder, noe som faktisk er en halvering i forhold til den forrige utgaven. Dette er noe som vil ha stor betydning for brukeropplevelsen.

Ikke minst får den nye prototypen også egne bevegelsessensorer som setter brillene i stand til å registrere selve posisjonen til hodet, og ikke bare hvilken retning man kikker i.

Slankere

Dermed kan man altså nå lene seg over kanter og kikke rundt hjørner i VR-spill, noe som hittil har krevd tilleggsløsninger som for eksempel det såkalte STEM-systemet.

Bevegelsesteknologien består foreløpig av et eksternt kamera som fanger opp en rekke sensorer som er plassert rundt omkring på selve brillene (se bilde), men ifølge utvikleren vil den endelige forbrukerversjonen antakelig få en annen løsning.

Til sist er også utseende på Oculus Rift-brillene endret til en noe mer slank og elegant fasong, som trolig gjør produktet med ergonomisk. HWs utsendte på CES-messen kommer for øvrig til å ta en titt på de nye brillene ganske snart, så det er bare å holde utkikk.

Gleder du deg til å prøve brillene? Dette er spillene du bør teste først (Ekstra) »

(Kilder: Wired, Engadget)

annonse