Til hovedinnhold

Her springer han mens kulene flyr rundt ham

Se verdens første test av Oculus Rift på tredemølle.

Det er ikke lenge siden Omni bare var et Kickstarter-prosjekt som spurte om å få finansiert 150 000 dollar på 60 dager. Det tok dem mindre enn fire timer å få samlet inn pengene, og i skrivende stund har de fått inn over 760 000 dollar til prosjektet.

Det amerikanske nettstedet The Verge fikk lov til å komme på besøk til Virtuix og teste deres spilltredemølle, dog i en svært tidlig utgave.

Langt ifra ferdig

Ideen bak tredemøllen er at du bare skal trenge å gå inn i plastringen, kneppe på et stabiliseringsbelte, ta på deg et par superglatte sko, og begynne å vandre. I kombinasjon med VR-brillene Occulus Rift skal det gi brukeren en komplett opplevelse av å være midt i en fremmed verden.

Foreløpig er imidlertid ikke tredemøllen avansert nok til å registrere bevegelsene dine selv, og bruker bevegelsessensoren Kinect til å gjøre jobben for seg. Det hele resulterer i en glorifisert måte å trykke på W-knappen på, mens du styrer musa og siktet med hodet via Occulus Rift.

Moro likevel

Begrensningene stoppet imidlertid ikke The Verge-journalisten fra å kose seg.

– Jeg glemte bort W-ene ganske raskt, og jeg bare begynte å gå, skriver han i artikkelen.

Under spill-sesjonen roper han "er jeg virkelig i Half Life?", da det virker som han helt har glemt hvor han egentlig befinner seg. Mens han løper rundt setter han seg fast i både hjørner og kanter, men avslutter likevel seansen med et stort smil om munnen.

– Jeg følte virkelig at jeg var der. Jeg tror jeg har brukt noen muskler jeg hadde glemt at jeg hadde, men etter hvert så følte jeg at jeg bare "skjønte det", forteller journalisten.

Og konklusjonen er klar:

– Jeg må skaffe meg en!

Virtuix håper å ha tredemøllen klar for salg i tidlig 2014, og planlegger en amerikansk utsalgspris på mellom 3000 og 3500 kroner ($499 - $599). Oculus Rift og våpen må kjøpes utenom.

Sjekk videoen til The Verge under:

Vi har også fått teste Occulus Rift:
– Råere blir det ikke

(Kilde: The Verge)

Les også
Nå er neste generasjons Oculus Rift på vei i posten
Les også
Vi har aldri før blitt så imponert av teknologi
annonse