Til hovedinnhold

Jobber med ny storsatsning for Oculus Rift

VR-spillefilmer skal være en mulighet.

Oculus VR

VR-brillene Oculus Rift har allerede begeistret og forført både oss og mange andre, men etter at Facebook kjøpte opp selskapet bak brillene har forventingene på mange måter blitt løftet til atter nye høyder.

Kort tid etter oppkjøpet kastet utviklere seg over teknologien for alvor, og blant de konkrete ambisjonene for brillene har Facebook allerede nevnt et gigantisk nettrollespill med én milliard deltakere. Zuckerberg og gjengen har imidlertid flere kort i ermet, og nå melder nettstedet The Information at Facebook også ønsker seg filmbransjen ombord i det videre arbeidet.

Vil lage VR-filmer

Selskapet skal de siste ukene ha vært i samtaler med sjefene for flere av de store filmstudioene i Hollywood, i tillegg til rekke filmregissører. Opplysningene stammer fra personer som visstnok har kjennskap til saken.

Detaljene er noe uklare, men samtalene skal altså ha dreid seg om muligheten for å lage innhold spesifikt for Oculus Rift-brillene, altså ulike former for video- eller filminnhold.

Noe av det som skal ha blitt diskutert er å skape en type «Oculus-opplevelse» som kan gi vanlige filmer litt ekstra krydder, men det er uvisst akkurat hva dette innebærer. Et par av kildene skal ha sagt at spillefilmer laget spesielt for Oculus Rift også kan være en mulighet.

Finnes allerede opptaksteknologi

Vi må nok vente en stund på mer informasjon om hvordan VR-filmer vil fungere i praksis, men det finnes allerede eksperimentelle løsninger som legger til rette for opptak av VR-innhold.

I april kunne vi melde om en ny kameraløsning utviklet av selskapet JauntVR. Dette konseptet innebærer å bruke et kuleformet kamera med flere linser til å ta opp video i et sømløst 360-gradersperspektiv, og som også har avanserte mikrofoner for realistisk, tredimensjonal lydgjengivelse.

Det finnes allerede mye tilleggsutstyr til Oculus Rift:
Dette geværet skal by på en realistisk skyteopplevelse »

annonse