Til hovedinnhold

Ikke prøv å kjøpe nye Oculus Rift på eBay

Oculus VR slår hardt ned på svartebørshandel.

Oculus VR / montasje

Hvis du noen gang har vært på konsert med et berømt band, kjenner du godt til svartebørshandel med billetter. Du ser haiene rundt inngangen, hvor de tilbyr billetter til fans som ikke rakk å kjøpe selv; gjerne til mange ganger utsalgsprisen. Det samme skjer nå med nyeste versjon av Oculus Rift – og det liker Oculus VR dårlig.

Enkelte «smartinger» har nemlig vært ekstremt tidlig ute med å bestille den nyeste versjonen av utviklerbrillene, men ikke til eget bruk. Istedet har de forsøkt å selge stasen på eBay – med prislapper opp til forrykende 5000 dollar, altså 31 000 norske kroner. Sånt liker Oculus VR dårlig.

Alle bestillinger slettet

Det var TechCrunch som først meldte om saken, men i ettertid har eBay-oppføringene forsvunnet. Det har en veldig enkel forklaring – svartebørshaiene har nemlig ikke noen utviklersett å selge. Det har Oculus VR sørget for.

– Vi fant denne fyrens bestilling, og slettet den. Vi tillater ikke videresalg av utviklersett. Vi gir heller ikke garantier på annenhånds-salg, så kjøper du på eBay står du alene, forklarer en Oculus VR-ansatt på deres offisielle forum.

– «Bestillinger», i flertall. Borte vekk, presiserer en annen Oculus-ansatt like etterpå.

Skapte bekymringer

Vi forstår utmerket godt at mange ønsker seg Rift DK2 – her prøver vi prototypen.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Nå står det ikke eksplisitt i Oculus' kjøpsbetingelser at videresalg er forbudt, men punkt 3.4 i avtalen understreker at selskapet forbeholder seg retten til å kansellere bestillinger; uten at de trenger å oppgi noen grunn til det.

Denne reaksjonen fra selskapet vekker stort sett bare positive reaksjoner blant Oculus' forumbrukere. De fleste gleder seg over at de nå rykker fremover i køen, ettersom svartebørshandlerne sine bestillinger annulleres, men noen uttrykker også bekymring.

Ettersom veldig mange av de som har bestilt har delt alle detaljene rundt sine bestillinger med andre, slik at de skulle kunne regne seg frem til når deres DK2-eksemplar er på vei, lurte de nemlig på om det kunne føre til at noen misbrukte denne informasjonen for å få Oculus til å slette deres bestillinger også.

De trenger likevel ikke bekymre seg.

– Bare så det er helt klart, slike opplysninger som oppgis er ikke nok til at vi tar affære. Vi foretar våre egne undersøkelser, for å sikre at vi ikke får noen falske positiver, forsikret den samme Oculus-ansatte som først meddelte om anulleringene i forumet, og la til:

– Nettsamfunnet vårt er fantastisk, og vi vil takke dere for at dere hjelper oss å få utviklersett i hendene på utviklere – og vekk fra slike profittører.

Dermed kan det virke som en ganske dårlig idé å prøve å «snike i køen» ved å bestille de nyeste Oculus-brillene på eBay – for hvis Oculus fanger opp alle som selger, vil sjansene for å bli lurt være større enn sjansen for å være tidlig ute.

Vi prøvde prototypen som Oculus Rift DK2 er bygget på:
Ekstra: Nyeste Oculus Rift fikk oss til å miste pusten »

(Kilde: TechCrunch)

annonse