Tek.no

Nyhet

Billigst for deg som ringer mest

Vegard Haugen
26 Aug 2009 14:58

Billigst for deg som ringer mest

Det finnes selvsagt mobilbrukere som ringer langt mer enn gjennomsnittet, og for dem er det avgjørende å kunne ringe så mye som mulig – nærmest ubegrenset – til en så lav pris som mulig. Fastprisabonnement ble introdusert på det norske markedet av operatøren MTU, som ble slått konkurs i desember i fjor. Konseptet lever likevel videre hos andre operatører, og er utvilsomt det gunstigste valget for storbrukerne.

Vi har sett på abonnementene som er billigst for deg som ringer mest.

Fastpris, fastpris, fastpris
Ringer du mye hver måned, altså mellom 1 500 – 3 000 minutter, bør du velge et abonnement som gir deg nettopp det. Fører du mange samtaler, eller vil ha best mulig oversikt over kostnadene dine, bør du også velge et abonnement som inkluderer oppstartsavgift på samtalene.

Du bør selvsagt sjekke Ringepriser og Telepriser for å finne det abonnementet som passer akkurat ditt ringemønster, men her følger listen over de storbrukerabonnementene som vi synes fremstår som de aller beste:

1. Talkmore Fastpris – ingen oppstartsavgift
Hensikten med et fastprisabonnement er at du skal kunne forholde deg til en fast sum å betale hver måned. Det blir vanskelig og uoversiktlig dersom du også må betale oppstartsavgift på de inkluderte ringeminuttene. Talkmore skjønt dette med sitt fastprisabonnement, og for 349 kroner per måned får du 3 000 ringeminutter og 150 inkluderte SMS. Det er definitivt ingen dårlig deal for en storbruker. Datatrafikken betaler du 5 kroner per MB for (ingen makspris), og SMS utover de som er inkludert koster 34 øre per stykk.

Etter vår oppfatning er Talkmore Fastpris det beste alternativet for deg som ringer langt mer enn gjennomsnittet.

(Artikkelen fortsettes.)
 

2. Chess On 50t – brukbar Talkmore-plagiat
Da Chess bestemte seg for at de også ville satse på fastpris, tok de utgangspunkt i Talkmores daværende fastpristilbud, og nærmest kopierte det. Talkmore svarte da med å spytte inn 150 SMS til sine kunder. Derfor er Chess On 50t et godt abonnement, men likevel hakket dårligere enn originalen.

Med Chess On 50t får du 3 000 minutter – eller 50 timer – med ringetid for 350 kroner per måned. Oppstartsavgift er inkludert for de inkluderte minuttene, og det gjør det mer oversiktlig. Du får ingen inkluderte SMS, dessverre, og betaler derfor 34 øre per stykk fra første melding. Dataprisen er på 7 kroner per MB, men Chess har en makspris på 20 kroner per dag. Dette er altså et dyrere abonnement enn Talkmore Fastpris, men dersom du foretrekker Chess som operatør, er det likevel et godt abonnement.

3. Ucan2 Fastpris – Netcoms prøvekanin bedre på pris
Netcom bruker datteroperatøren Ucan2 til å teste ut nye prismodeller, og det er her du faktisk får de beste prisene – ikke hos moderselskapet Netcom. Ucan2 Fastpris er også en ”kopi” av Talkmore Fastpris. Her blir imidlertid prisen på de 3.000 inkluderte ringeminuttene 379 kroner per måned. Dersom du binder deg til abonnementet for ett år, får du 100 SMS inkludert hver måned, men dette er litt i gjerrigste laget for at Ucan2 Fastpris skal kunne hamle opp med Talkmores fastprisabonnement.

Ucan2 har veldig nære bånd med Netcom – blant annet felles kundeservice – så selv om dette er en liten operatør med relativt få kunder, har du likevel en etablert operatør i kulissene. Det kan for mange være en trygghet.

(Artikkelen fortsettes.)
 

4. One Call Full Pakke – kan være det beste alternativet
Abonnementet One Call Full Pakke vil også kunne passe en rekke mobilbrukere som ser på seg selv som ”storbrukere”. Her får du færre inkluderte ringeminutter – 1 500 i stedet for 3 000 – per måned, men til gjengjeld får du 150 SMS, 15 MMS og 25 MB datatrafikk inkludert i abonnementet som koster 299 kroner per måned.

Ringer du rundt 1 500 minutter per måned – ikke nærmere 3 000 – fremstår dette som det beste valget.
(Artikkelen fortsetter på side to - de dyreste alternativene...)

Les også