Til hovedinnhold

Billigst for deg som ringer mest

Billigst for deg som ringer mest

Det finnes selvsagt mobilbrukere som ringer langt mer enn gjennomsnittet, og for dem er det avgjørende å kunne ringe så mye som mulig – nærmest ubegrenset – til en så lav pris som mulig. Fastprisabonnement ble introdusert på det norske markedet av operatøren MTU, som ble slått konkurs i desember i fjor. Konseptet lever likevel videre hos andre operatører, og er utvilsomt det gunstigste valget for storbrukerne.

Vi har sett på abonnementene som er billigst for deg som ringer mest.

Fastpris, fastpris, fastpris
Ringer du mye hver måned, altså mellom 1 500 – 3 000 minutter, bør du velge et abonnement som gir deg nettopp det. Fører du mange samtaler, eller vil ha best mulig oversikt over kostnadene dine, bør du også velge et abonnement som inkluderer oppstartsavgift på samtalene.

Du bør selvsagt sjekke Ringepriser og Telepriser for å finne det abonnementet som passer akkurat ditt ringemønster, men her følger listen over de storbrukerabonnementene som vi synes fremstår som de aller beste:

1. Talkmore Fastpris – ingen oppstartsavgift
Hensikten med et fastprisabonnement er at du skal kunne forholde deg til en fast sum å betale hver måned. Det blir vanskelig og uoversiktlig dersom du også må betale oppstartsavgift på de inkluderte ringeminuttene. Talkmore skjønt dette med sitt fastprisabonnement, og for 349 kroner per måned får du 3 000 ringeminutter og 150 inkluderte SMS. Det er definitivt ingen dårlig deal for en storbruker. Datatrafikken betaler du 5 kroner per MB for (ingen makspris), og SMS utover de som er inkludert koster 34 øre per stykk.

Etter vår oppfatning er Talkmore Fastpris det beste alternativet for deg som ringer langt mer enn gjennomsnittet.

(Artikkelen fortsettes.)
 

2. Chess On 50t – brukbar Talkmore-plagiat
Da Chess bestemte seg for at de også ville satse på fastpris, tok de utgangspunkt i Talkmores daværende fastpristilbud, og nærmest kopierte det. Talkmore svarte da med å spytte inn 150 SMS til sine kunder. Derfor er Chess On 50t et godt abonnement, men likevel hakket dårligere enn originalen.

Med Chess On 50t får du 3 000 minutter – eller 50 timer – med ringetid for 350 kroner per måned. Oppstartsavgift er inkludert for de inkluderte minuttene, og det gjør det mer oversiktlig. Du får ingen inkluderte SMS, dessverre, og betaler derfor 34 øre per stykk fra første melding. Dataprisen er på 7 kroner per MB, men Chess har en makspris på 20 kroner per dag. Dette er altså et dyrere abonnement enn Talkmore Fastpris, men dersom du foretrekker Chess som operatør, er det likevel et godt abonnement.

3. Ucan2 Fastpris – Netcoms prøvekanin bedre på pris
Netcom bruker datteroperatøren Ucan2 til å teste ut nye prismodeller, og det er her du faktisk får de beste prisene – ikke hos moderselskapet Netcom. Ucan2 Fastpris er også en ”kopi” av Talkmore Fastpris. Her blir imidlertid prisen på de 3.000 inkluderte ringeminuttene 379 kroner per måned. Dersom du binder deg til abonnementet for ett år, får du 100 SMS inkludert hver måned, men dette er litt i gjerrigste laget for at Ucan2 Fastpris skal kunne hamle opp med Talkmores fastprisabonnement.

Ucan2 har veldig nære bånd med Netcom – blant annet felles kundeservice – så selv om dette er en liten operatør med relativt få kunder, har du likevel en etablert operatør i kulissene. Det kan for mange være en trygghet.

(Artikkelen fortsettes.)
 

4. One Call Full Pakke – kan være det beste alternativet
Abonnementet One Call Full Pakke vil også kunne passe en rekke mobilbrukere som ser på seg selv som ”storbrukere”. Her får du færre inkluderte ringeminutter – 1 500 i stedet for 3 000 – per måned, men til gjengjeld får du 150 SMS, 15 MMS og 25 MB datatrafikk inkludert i abonnementet som koster 299 kroner per måned.

Ringer du rundt 1 500 minutter per måned – ikke nærmere 3 000 – fremstår dette som det beste valget.
(Artikkelen fortsetter på side to - de dyreste alternativene...)

...og dyrest

(Fortsettelse fra side én - her kommer de dårligste alternativene for storbrukere.)
5. Tele2 Snakkis – dessverre oppstartsavgift
Fastpris ble kjapt et relativt populært alternativ for storbrukerne, og Tele2 ville også kaste seg på denne bølgen. Dessverre valgte de en prismodell som inkluderte oppstartsavgift, noe som gjør det hele langt mindre oversiktlig. Du betaler akseptable 199 kroner for 3 000 ringeminutter per måned, men må plusse på 79 øre per samtale i oppstartsavgift. Du betaler kun 39 øre per SMS, men får ingen inkludert i månedsprisen.

Fører du som regel mange samtaler i løpet av måneden, fremstår dette som dyrere enn overnevnte abonnementer.

(Artikkelen fortsettes.)
 

6. Telenor FriPrat – dyrere, pluss oppstartsavgift
Og når Tele2 kastet seg på fastprisbølgen med Tele2 Snakkis, kunne selvsagt ikke Telenor være noe dårligere. I stedet for å følge datterselskapets (Talkmore) eksemplariske prismodell, valgte de heller en dyrere kopi av Tele2 Snakkis. Du betaler altså 229 kroner i måneden for de samme 3 000 inkluderte minuttene, med en oppstartsavgift på 79 øre. SMS koster dessuten 59 øre – som i 2009 absolutt ikke er noe å rope hurra for.

For at et slikt abonnement skal lønne seg, må du ha stålkontroll på de få – men svært lange – samtalene du fører, men uansett blir i så fall Tele2 Snakkis et bedre alternativ av de to.

7. Ludo Blå – ufattelig dyrt
Helt nederst på listen over abonnementer som er beregnet på storbrukere, finner vi Ludo Blå. Konseptet er – som vi har påpekt ved flere anledninger – genialt; du kan sette sammen ditt eget abonnement. Prisnivået er imidlertid satt helt feil hvis dette abonnementet skulle kunne måle seg med andre abonnementer for storbrukere, og vi fatter ikke hvordan Idar Vollvik skamløst kan påberope seg at dette er Norges billigste abonnement. Det er snarere det motsatte. Slik bestillingssiden ser ut i dag, koster 1 200 ringeminutter 350 kroner, samt at du må legge til en SMS-pakke til 90 kroner (200 SMS) som er laveste nivå for tekstmeldinger, og da blir månedsprisen hele 440 kroner.

Vollvik innrømmet imidlertid i forrige uke at de hadde gjort en supertabbe med prisnivået, og hevdet at det øverste nivået for ringeminutter ikke hadde kommet med på bestillingssiden. Han hevdet at prisen skulle være 3 000 minutter for 299 kroner per måned, men dette har ennå ikke dukket opp på Ludo Mobils nettsider. Vi antar at Ludo-teamet vil forsikre seg om ikke å gjøre en ny tabbe før de oppdaterer bestillingssiden, men inntil videre kan vi trygt si at Ludo Blå definitivt ikke er Norges billigste mobilabonnement, og heller ikke blant de beste alternativene for storbrukere.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Andre alternativer
I en tidligere artikkel om anbefalte abonnementer, kommenterte forumbruker Kriskh at abonnementet NetCom FlexiTalk kombinert med tjenesten FreeTalk kunne være et bra alternativ for storbrukere. Her betaler du totalt 298 kroner per måned i minstefakturering og pris for tilleggstjenesten, og får 3 000 ringeminutter til rådighet. Du må imidlertid betale oppstartsavgift på 89 øre per samtale, og du får ingen inkluderte SMS (45 øre per stykk).

Vi synes ikke denne løsningen fremstår som billigere enn for eksempel Talkmore Fastpris, men Kriskh har helt rett i at det varierer hvilke abonnementer som passer best for deg. Det hele kommer altså an på ditt ringemønster. Den enkleste måten å finne de abonnementene som passer ditt bruk, er å bruke tjenesten Ringepriser, og deretter undersøke nærmere de alternativene som havner øverst på listen.

Mer om
annonse