Tek.no

Test Lenovo Yoga 2 Pro

PC-en som gir deg det beste fra to verdener

Lenovos Yoga setter virkelig press på nettbrettene.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Innledning

Lenovos nye bærbare datamaskin kan ved første øyekast se ut som en helt ordinær datamaskin. Så snart du åpner esken, ser og tar på den, forstår du likevel at denne maskinen er noe mer – og kan noe mer.

Et oransje lokk er det aller første du legger merke til på Lenovos nye datamaskin, døpt Yoga 2 Pro. Dette synes vi er både friskt og ganske stilig, da det fungerer som et skikkelig blikkfang i en verden full av hvite, sorte og ikke minst sølvgrå datamaskiner. Både utvendige og innvendige flater er gummiert, noe som gir en behagelig myk overflate og et enda mer særegent ytre.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

La oss si det først som sist: Lenovo Yoga 2 Pro er en helt annerledes datamaskin, dog ikke bare i farge- og materialvalg. Yogaen går nemlig inn for å eliminere behovet for å eie både en bærbar datamaskin og et nettbrett. Yoga 2 Pro gir deg nemlig i pose og sekk, for ved å ta et godt tak i skjermen og dreie den helt rundt, sitter du med et fullverdig og kraftig nettbrett i fanget på under to sekunder.

Fleksibiliteten gir flere spennende muligheter.Foto: Lenovo

Kraftige saker

Siden Yoga 2 Pro er en Ultrabook er det visse krav til både form og ytelse som den må oppfylle. Yoga-en er derfor bare 1,7 cm tykk, i tillegg til at den bare veier 1,4 kilogram og har en liten og nett lader som ikke tynger deg særlig ned med sine 290 gram. Den lave vekten og den geniale konstruksjonen gjør at skjermen bøyer seg noe om du tar et godt tak i den, men problemet er ikke større enn på andre lignende modeller, og er godt innenfor hva byggekvaliteten angår.

I senter av maskineriet finner vi en ganske potent prosessor fra Intel i form av en Core i7-4500U. I prosessoren finner vi også den integrerte grafikkløsningen Intel HD Graphics 4400, som med seg på laget har åtte gigabyte minne og en 256 gigabyte stor SSD. Her finnes altså kraftige komponenter i mengder.

Det hele toppes av en svært høyoppløst skjerm med hele 3200 x 1800 pikslers oppløsning av typen IPS, som skal gi gode farger og innsyn fra selv de spisseste vinkler. I tillegg er skjermen berøringssensitiv på opptil ti punkter.

Litt synd er det at Lenovo har gitt sin ultraportable nyhet den noe eldre trådløse 802.11n-nettverksstandarden, men nyeste Bluetooth-versjon er i alle fall på plass.

I skrivende stund koster en Lenovo Yoga 2 Pro deg fra 10 500 kroner og oppover, men du kan alltid finne den beste og oppdaterte prisen med vår Prisguide. Modellen vi har testet har en raskere prosessor enn grunnmodellen, og setter deg tilbake omtrent 11 400 kroner om du vil ha den.

Les også testene av Android-nettbrettene Lenovo Yoga Tablet 8 og Tablet 10

Testmaskinen har vært på lån fra Lenovo.

Les også