Tek.no

Test Sony Vaio Tap 11

Dette Sony-nettbrettet er en skikkelig PC

Hybriden på 11,6 tommer skal yppe med Surface Pro 2.

Vegar Jansen, Hardware.no
Vegar Jansen
5 Feb 2014 18:59

Innledning

Det bærbare landskapet – her snakker vi altså om bærbare PC-er – er konstant forandring. Men det er ikke alltid forandringene skjer på utsiden. Et godt eksempel på dette er fjorårets favoritt i kategorien for nettopp bærbare datamaskiner: Apple MacBook Air, som i praksis kun skiltet med ny innmat i forhold til forrige modellutgave.

Men selv om Apple liker å gjøre sin egen og i MacBook Airs tilfelle nokså trygge greie, betyr selvfølgelig ikke at de andre produsentene tvinner tommeltotter. Med inntoget til Windows 8 høsten 2012 fikk vi ytterligere fart i det bærbare touchmarkedet, som sammen med Intels Ultrabook-initiativ har gitt oss flere spennende produkter på markedet – Microsoft Surface Pro 2 for eksempel.

Ytterligere spenning i datahverdagen fikk vi da Sony Vaio Tap 11 dukket opp som verdens tynneste Windows 8-hybrid – og nok en gang ble vi nødt til å spørre oss selv om denne dingsen skal klassifiseres som nettbrett eller bærbar PC.

Sony Vaio Tap 11 kommer med tastatur og stylus-penn.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Sony Vaio Tap 11 kommer i flere konfigurasjoner og sort eller hvit utførelse. Vi har testet den rimeligste utgaven med Pentium-prosessor, 4 GB minne og en SSD på 128 GB, men den kan også pumpes opp med mer av alt – også 3G, 4G og 802.11ac-nettverk. Den råeste utgaven har i tillegg Intel Core i7-4610Y på 1,7 GHz, HD Graphics 4200, 8 GB minne og 512 GB SSD.

Men alle disse godsakene betyr også at prisen blir dobbelt så høy.

I tillegg til de konfigurerbare spesifikasjonene, har Tap 11 mye artig teknologi innabords: Bluetooth 4.0, NFC, GPS, gyro, akselerometer, digitalt kompass og et innebygd kamera på åtte megapiksler. Med i pakken får du også en trykksensitiv stylus-penn for deg som liker å tegne eller skrive for hånd. Tap har faktisk også innebygd IR-sender, slik at du kan bruke den som fjernkontroll.

Testmaskinen har vært på lån fra Sony.

Les også