Til hovedinnhold

Toshiba lanserer lekker bærbar med 4K-skjerm

Skal være i handelen før sommerferien.

Toshiba

Vi vet godt at små og tynne datamaskiner er det som får det meste av spalteplassen om dagen, men noen større modeller er slett ikke borte de heller. Spesielt ikke Toshiba Satellite P50t, som kan bryske seg med å være en av verdens første bærbare med UHD 4K-skjerm – eller 3840 x 2160 piksler fordelt på 15,6 tommer. Det er en tetthet på 282 piksler per tomme, for deg som lurer på det.

For alt vi vet kan det også godt være at den blir den aller første bærbare datamaskinen med denne oppløsningen, men det kommer helt an på når Toshiba får den klar for markedet – og hvorvidt noen av konkurrentene klarer å komme dem i forkjøpet.

Med sitt aluminiumskarosseri med forkrommede detaljer og baklyste taststur ser det uansett ut til at Satellite P50t blir en rett smukk datamaskin. Med en oppgitt vekt på 2,2 kilogram er den heller ikke spesielt tung.

Heftig skjerm – om du har råd

Foto: Toshiba

Såpass tidlig i 4K-æraen byr denne oppløsningen på mer enn bare glede. Her snakker vi også om høye skjermkostnader og såpass mange piksler at du trenger et godt grafikkort til å snurre spill – med mindre du da vil spille på lavere oppløsninger.

Akkurat det siste der vil du for øvrig fint kunne leve med på en 15,6-tommers bærbar, men Satellite P50t skal da utstyres med en AMD Radeon R9 M265X med 2 GB videominne. Dette bør kunne drive en del spill selv på den høyeste oppløsningen.

Men den heftige oppløsningen er ikke påkrevd på denne modellen – den mer konvensjonelle Full HD-oppløsningen blir også et alternativ. Uansett oppløsning er det dog snakk om en skjerm med 10-punkters berøringsteknologi, og operativsystemet blir da Windows 8.1.

Av andre komponenter har Toshiba klemt inn en firekjernet «Haswell» Intel Core i7, og datamaskinen kan settes opp med inntil 16 GB RAM. Ellers må vi nevne at den har fire USB 3.0-porter, HDMI med UHD- og 3D-støtte, Intel Wireless Display, Bluetooth 4.0, 802.11ac trådløst nettverk og gigabit LAN.

Batteritiden er oppgitt til fem timer, og et optisk Blu-ray-drev skal også være tilgjengelig.

Snurredisk?

Ifølge de oppgitte spesifikasjonene har også Toshiba puttet inn en terabyte stor harddisk på 5400 RPM – men her får vi da virkelig håpe en SSD blir et alternativ. Hvis ikke, er dette en modell som fortjener et bytte.

Fra Toshibas representant får vi greie på at Satellite P50t ser ut til å komme til Norge, og da i løpet av 2. kvartal i år – det vil si før sommerferien. Men verken nøyaktig dato eller pris har dukket opp riktig ennå.

Klarer du deg kanskje med 3200 x 1800 piksler?
Lenovo Yoga 2: PC-en som gir deg det beste fra to verdener >>>

Kilde: TechPowerUp

annonse