Tek.no

Nyhet Lenovo Yoga Tablet 2 og Yoga Tablet 2 Pro

Lenovos nye har fått projektor og basshøyttaler

Tar nettbrettene sine helt andre veier enn konkurrentene.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Tek.no /London: Denne uken slo Lenovo virkelig på stortrommen. På et gedigent arrangement i London lanserte de nemlig oppfølgeren til den svært populære hybriden Yoga 2 Pro. Selv om denne i seg selv var interessant nok til å forsvare reisen for de mange hundre journalistene og teknologiinteresserte som hadde tatt turen, var dette likevel bare oppvarmingen.

Via en sannsynligvis svært dyr satellitt-link fra LA fylte med ett Ashton Kutcher, fyren vi først og fremst drar kjensel på fra TV-ruta, salen. Til tross for at han i TV-serien Two and a Half Men ser ut til å ha en forkjærlighet for Apples aluminiumskledde maskiner, kunne han fortelle at han har jobbet tett sammen med Lenovo i Beijing for å designe flere nye produkter i selskapets utmerkede Yoga-serie.

Kutchers baby

En av Kutchers babyer, Yoga Tablet 2, som han har vært med å utvikle.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Akkurat hvordan dette har gått til er usikkert, men Kutcher hadde i alle fall mye spennende å presentere. Aller først ville han gjerne vise oss sin nye baby. Alt ut i fra hvor godt hver og en har fulgt med i kjendisenes verden i det siste, var det et øyeblikks forvirring om han siktet til guttepjokken han akkurat har blitt far til, eller ei.

Salen ble imidlertid ikke fylt med babygråt, men snarere fire nye nettbrett i Yoga Tablet 2-serien. Kutcher holdt en av modellene, med 8 tommers skjerm, stolt i armene og kunne fortelle at han hadde vært med å sette sitt preg på både denne og 10-tommersvarianten.

Nettbrettene ble vist frem med både Windows og Android installert, og mens førstvente blir å få i sølvutførelse, er det sort som gjelder for Windows-folket.

Den største designendringen med Yoga Tablet 2 i forhold til den nåværende modellen er at du nå også kan henge den i en krok, for eksempel på kjøleskapet, seteryggen på toget eller som en bilderamme på veggen. Ellers kan den som tidligere stå i tre andre modi: stativmodus for film- og bildevisning, vippemodus, eller nettbrettmodus. Nytt er også at hengslen har flere faste posisjoner, slik at du kan vinkle skjermen i akkurat den posisjonen du ønsker.

Nå kan Yoga Tablet 2 også henge.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

De nye modellene i Yoga Tablet 2-serien får alle mulighet til å dra nytte av lynraskt 4G-mobilnett og skal ha svært god batteritid. Opptil 18 timer oppgir Lenovo skal være mulig på Android-utgavene, mens Windows-utgavene er målt til 15 timer.

Om du vil være ektra produktiv på 10-tommerne kan du koble til et eget tastatur som festes magnetisk til skjermen. Dette gir følelsen av at nettbrettet er en liten bærbare datamaskin, og tastaturet beskytter også skjermen når du vipper det opp. Tastaturet skal følge med Windows-versjonen, og være tilgjengelig som tilvalg på Android-brettet.

Da vi prøvde Yoga Tablet 2 la vi merke til at skjermene var kraftig oppgradert på samtlige modeller. De hadde nå fått 1920 x 1200 bildepunkter, og fargene så både livlige og skarpe ut.

Som forgjengeren lå også både 8- og 10-tommeren svært godt i hånden, spesielt i nettbrettmodus, da du har litt mer å gripe rundt på kanten av Lenovos nettbrett enn de ellers helt paddeflate konkurrentene. Det sylinderformede batterigrepet i bunnen av brettet gir dessuten selskapet mulighet til å gjøre litt ekstra ut av lyden. Vi fikk ikke gjort noen egen lyttetest, men to «store» høyttalere fra JBL med Wolfson HiFi-brikker skal ha fått plass her.

En Intel Atom-prosessor er sjefen, og samtlige nettbrett i Yoga Tablet 2-serien får et kamera på 8 megapiksler med blender på f/2,2.

Tenker helt nytt

Kutcher fremhevet videre hvordan Lenovo gjennom sine Yoga-produkter ønsker å tilpasse seg brukeren og vise frem innovasjonen sin. Disse verdiene går da også hånd i hånd med det neste produktet vi fikk se, som var Yoga Tablet 2 Pro. Dette er ikke bare en hvassere og større utgave av lillebroren, for selv om den helt riktig kommer med en skjerm på 13-tommer, er den faktisk større enn dette.

Lenovos ingeniører har nemlig bygget en projektor inn i det runde batterigrepet i bunnen av skjermen, og som Kutcher gliste helt fra LA:

– Konkurrentene våre skryter av hvordan film og bilder kommer til live på deres 10-tommer store skjermer. Nå har vi 50 tommer – vi har et hjemmekinoanlegg, skryter han.

Projektoren gjør også bedre inntrykk desto mørkere det er i rommet.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Projektoren skal gi et bilde som er opptil 50 tommer stort på bare to meters avstand fra veggen. På en demonstrasjon i et helt mørkelagt rom kunne vi etter presentasjonen se med våre egne øyne hvordan film gjorde seg projisert på storskjermen. Førsteinntrykket var godt, og vi kan absolutt se mange bruksområder, som Skype-samtaler, PowerPoint-presentasjoner og bilder. Når det kommer til å se en hel spillefilm, tror vi at vi heller ville sett dem på en TV om vi hadde muligheten, for bildet var ikke helt lyssterkt nok og hadde ikke like gode farger som vi er vant med fra den kanten.

Projektoren på Yoga Tablet 2 Pro kunne vært enda mer lyssterk, men vi tror mange vil få stor glede av den selv om den ikke riktig er noen fullgod TV-erstatter.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Om du vil se en TV-serie eller noen YouTube-klipp i virkelig stort format er nå uansett muligheten der, og ikke nok med det. Lenovo har også tenkt på lydopplevelsen. Bakt inn i Yoga Tablet 2 Pro finner vi nemlig en 5 watts basshøyttaler. Det er verdens første i et nettbrett, og skal ifølge Kutcher, sammen med projektoren og to 8-watts JBL-høyttalere, gjøre Yoga Tablet 2 Pro til det beste nettbrettet for hjemmeunderholdning som er laget.

– Ingen andre satser på skikkelig god lyd, nå gjør vi det, fortalte en tydelig entusiastisk Kutcher.

Enkelte vil kanskje bemerke at både en projektor, en basshøyttaler og en 13 tommer stor skjerm neppe er særlig portabelt. Vi synes nettbrettet var overraskende lett, men som Lenovo sier var det aldri deres intensjon å gjøre Pro-versjonen til et nettbrett som folk tar med seg over alt. De har nemlig fått utført en undersøkelse som viste at 80 prosent av nettbretteiere bare bruker det når de er hjemme likevel.

Skjermen på 13 tommer har oppløsningen 2560 x 1440 og så også utrolig lekker ut. Størrelsen til tross følte vi nettbrettet var enkelt å holde, mye takket være det samme batterigrepet som på Tablet 2, samt den overrraskende lave vekten.

Vi gleder oss til å teste Yoga Tablet 2 Pro nærmere selv. Teknologien så virkelig spennende ut og kan være et første steg til å viske ut behovet for dedikerte projektorer og lydutstyr på møterom og skoler. Ifølge Lenovo er deres Yoga Tablet 2 Pro en videreutvikling av eneren og et produkt som de stadig kommer til å videreutvikle – både ved nye produkter, men også gjennom programvareoppdateringer.

Lenovo lanserte ikke bare nye nettbrett:
Deres Yoga 3 Pro henter inspirasjon fra armbåndsur og er den tynneste av sitt slag »

Les også
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro: Vi har testet nettbrettet med innebygget projektor
Les også
– Den tynneste verden har sett
Les også
Microsoft Surface Pro 3: Dette heftige nettbrettet er en fullverdig PC
Les også
Lenovo Yoga 2 Pro: PC-en som gir deg det beste fra to verdener
Les også
Lenovo Yoga Tablet 10: Annerledesbrettet
annonse

Les også