Tek.no

Nyhet

Lenovo lanserer Android-telefon med gigantbatteri

S860 har 43 prosent bedre batterikapasitet enn Samsung Galaxy S5.

Terje Thorsen
2 Mai 2014 12:00

Lenovos nye S860 slippes i India neste uke. Denne mobiltelefonens store fortrinn er batteriet, som har en kapasitet på heftige 4 000 mAh. Til sammenligning er Samsung Galaxy S5 sitt batteri på 2 800 mAh, mens iPhone 5S er helt nede i 1 560 mAh.

phonearena.com oppgir prisen i India til å være 21 499 indiske rupi, eller omtrent 2 130 norske kroner. Den plasserer seg da i samme mellomklasse som Samsung Galaxy Grand 2. Det burde bety mye for pengene også når S860 eventuelt kommer til Norge.

(Foto: Lenovo)

Prat i 43 timer

Da vi testet HTC One M8 med sitt oppgraderte batteri på 2 600 mAh konkluderte vi med at det fremdeles ikke var nok til to døgns aktiv bruk. Med S860 burde både to og tre døgn uten lading være innen rekkevidde. I praksis skal den betydelige batterikapasiteten kunne gi opp til 43 timers taletid, eller 40 dagers stand-by – ifølge produsenten. Dette er naturligvis ikke den første mobiltelefonen som tilbyr uvanlig stort batteri, men i motsetning til for eksempel Philips W6618 eller kinesiske Eton Thor, vil S860 lanseres internasjonalt.

Øvrige spesifikasjoner ikke like imponerende

Samtidig bør man ha i tankene at dette ikke er en toppmodell på linje med HTC One M8 og Galaxy S5, men en mellomklassemodell som konkurrerer på pris og batterilevetid. Skjermen er 5,3 tommer stor med 720 x 1 280 punkters oppløsning. Den firekjernede MediaTek-prosessoren er klokket til 1,3 GHz. Arbeidsminnet (RAM) er på 2 GB og lagringsplassen er på 16 GB. Det er dessverre ingen inngang for microSD-kort, og S860 er utstyrt med et kamera på beskjedne 8 megapiksler.

Forøvrig er det mulighet til å benytte to SIM-kort, noe som er praktisk om du vil bruke et lokalt SIM-kort i utlandet eller har eget SIM-kort til jobbmobil.

Videre er det noe uheldig at telefonen lanseres med Jelly Bean. Nye smarttelefoner bør kunne forventes å benytte Android 4.4 KitKat. Imidlertid melder Lenovo at dette skal komme i nærmeste fremtid.

Lenovos norske avdeling har tidligere antydet overfor Amobil at de på sikt også vil komme med mobiltelefoner på det norske markedet. Men Lenovos nordiske salgsdirektør, Alessandro Battini, sier nå til Amobil.no at de ikke har noen flere opplysninger ennå om selskapets mobilstrategi for vest-Europa og Norden. Han kan derfor ikke si noe om når eventuelt S860 kommer til Norge.

– Det eneste jeg kan si, er at det ikke vil ta veldig lang tid før den vil komme, sier Battini.

(Kilde: phonearena.com)

Les også om Lenovos stilige Yoga Tablet 10 »

Les også
Lenovo med fire nye underholdningsbrett
Les også
HTC One (M8): Nye HTC One er en ekstremt vellykket luksusmobil
Les også
Lenovo IdeaTab S6000: Dette 2000-kronersbrettet er lett å like
Les også
Lenovo Yoga 2 Pro: PC-en som gir deg det beste fra to verdener
Les også
Lenovo Yoga Tablet 10: Annerledesbrettet
Les også
Lenovo Yoga Tablet 8: Dette nettbrettet er helt annerledes
Les også
Samsung med ny, stor mobil
annonse

Les også