Til hovedinnhold

Se én hel dag i en musepekers liv

Koreanere laget kunst av hverdagslig PC-bruk.

Shinseungback Kimyonghun

Det å klikke på knapper og ikoner med PC-musen er blitt en svært innarbeidet del av mange menneskers daglige rutine, og er noe en gjennomsnittlig PC-bruker gjør hundrevis av ganger i løpet av en dag.

En såpass hverdagslig aktivitet er nok ikke noe de fleste forbinder med kunst, men kanskje nettopp derfor har en gruppe koreanske kunstnere nå lagd en kreativ liten video som setter den evinnelige museklikkingen i et nytt perspektiv.

Hypnotisk filmklipp

Som nettstedet The Verge melder er det kunstnerkollektivet Shinseungback Kimyonghun som står bak filmen. Idéen gikk rett og slett ut på ta et skjermbilde hver gang man klikket på et objekt med musepekeren i løpet av en dag, for deretter å sette disse sammen i en serie.

Resultatet ble en åtte minutter lang og temmelig hypnotisk snutt kalt «Click», som illustrerer godt hvor mange ganger man faktisk klikker på ting i løpet av én dag med PC-bruk.

På kunstnerkollektivets hjemmeside skriver kunstnerne bak det kreative prosjektet at museklikkene symboliserer «spesielle øyeblikk» i vår omgang med PC-ene, uten å videre utdype tanken bak.

Tidligere har kunstnergruppen blant annet også stått bak et prosjekt kalt «The God's Script», som er en video bestående av en serie ord som følges av det første bildet som dukker opp på Google når man søker på ordet. Flere prosjekter finner du her, og «Click»-videoen kan du se under.

3D-skrivere brukes også til kunst: Sjekk den 3D-skrevne «Alien»-katedralen »

(Kilde: The Verge)

Mer om
annonse