Til hovedinnhold

Ni sniktitter du bør ha fått med deg

Vi fikk prøvekjøre noen av høstens mest spennende mobiler og nettbrett på IFA.

Tirsdag forrige uke var høstens store forbrukerelektronikkmesse IFA over for denne gang, og vi kunne legge bak oss noen hektiske dager med massevis av spennende produktlanseringer – med Apples lansering av iPhone 5S og 5C siste dag som ett av høydepunktene.

I løpet av messedagene fikk våre to journalister på stedet kjenne og klemme på en rekke nye produkter som vil dukke opp her i Norge i løpet av de neste ukene og månedene.

Her er høydepunktene:

Acer Liquid S2.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Acer Liquid S2

Denne telefonen fra Acer gjorde et ekstremt godt førsteinntrykk. Liquid S2 er en telefon med Full HD-skjerm på hele 6 tommer, altså det vi vil kalle en «phablet» – eller brettmobil.

Acer Liquid S2 står nesten ikke tilbake for noen telefoner på spesifikasjonsfronten. Som for de andre nylanserte og kommende toppmodellene er motoren her en Snapdragon 800-brikke fra Qualcomm.

Her kan du lese hele sniktitten på Acer Liquid S2 »

Apple iPhone 5S.Foto: Shutterstock/150697043, Apple

Apple iPhone 5S

Apple lanserte to nye mobiltelefoner forrige uke; iPhone 5S og 5C. Vi fikk prøve 5S, og selv om Apple ikke lot oss tilbringe på langt nær så mye tid med telefonen som vi ønsket, fikk vi likevel et slags førsteinntrykk av telefonen.

Den største nyheten i den nye iPhone 5S-modellen er at telefonen har fått innebygget fingeravtrykksleser, slik at du slipper å taste kode for å låse den opp. Telefonen har også fått bedre kamera, samt at den skal være den første telefonen på markedet med 64-bit prosessor og 64-bit operativsystem.

Her kan du lese hele sniktitten på iPhone 5S »

Doro Liberto 810.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Doro Liberto 810

Mobilprodusenten Doro er kjent for å lage mobiltelefoner som er enkle å bruke for eldre og svaksynte. I motsetning til forgjengeren PhoneEasy 740 er Liberto 810 en ren touch-telefon.

Doro har laget sine egne menyer på telefonen, og det er knapt mulig å gjenkjenne at den kjører Android. Det gjør den altså – her får du alle Googles applikasjoner, og tilgang på app-butikken Google Play. Sistnevnte var ikke med på PhoneEasy 740.

Les sniktitten på Doro Liberto 810 »

Acer Iconia W3-810

Acers nye nettbrett Iconia W3 er beviset på at Microsoft like gjerne kan skrote satsingen på operativsystemet RT først som sist. Ikke bare kjører brettet Windows 8. Det er billigere enn de fleste RT-brettene også.

Vi fant brettet på Acers stand på IFA. Her var det plassert side om side med Android-brettet Iconia A1. Ved første øyekast er de to brettene ikke så ulike, men starter du dem opp vil du snart merke forskjellen.

Les sniktitten på Acer Iconia W3-810 »

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition

På årets Unpacked 2013 trakk Samsung frem flere mobile nyheter, og den største rent fysisk er uten tvil Galaxy Note 10.1 2014 Edition. Det første som slår deg er den fantastiske skjermen, her har Samsung klemt inn et panel med en oppløsning på hele 2560 x 1600 punkter.

Nettbrettet har selvfølgelig blitt oppgradert på både maskin- og programvarefronten siden forrige versjon.

Her kan du lese sniktitten på Samsung Galaxy Note 10.1 »

LG G Pad 8.3.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

LG G Pad 8.3

G-serien er LGs toppmodeller, det splitter nye nettbrettet LG G Pad 8.3 er som det fremgår av navnet et nettbrett med 8.3-tommers skjerm. Brettet har en oppløsning på 1920 x 1200 punkter, og vårt førsteinntrykk da vi kikket på brettet på IFA var at bildekvaliteten var flott – selv i flombelysningen i messehallen.

Nettbrettet har kraftig maskinvare, og det er forholdsvis lett.

Les sniktitten på LG G Pad 8.3 »

Samsung Galaxy Note 3.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Samsung Galaxy Note 3

Samsungs nyeste Galaxy Note var ett av produktene som fikk aller størst oppmerksomhet på IFA.

Førsteinntrykket er at produktet er et kraftig skritt opp i forhold til forgjengeren. Skjermen er større og klarere. Så har også telefonen vokst, om enn ikke så mye. Men det første vi legger merke til er at designen er endret. Borte er den blanke baksiden i plast. I stedet er telefonen trukket med imitert skinn. Samtidig er spesifikasjonene enda bedre. Dette er rett og slett en råtass!

Les sniktitten på Galaxy Note 3 »

Samsung Galaxy Gear.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Samsung Galaxy Gear

Dette er Samsungs første smartklokke, og en produkt mange har hatt store forventninger til. Ryktene om klokken har svirret lenge, men allerede før IFA startet offisielt kunne Samsung presentere smartklokken som fikk navnet Galaxy Gear.

Galaxy Gear kobler seg til mobiltelefonen din, og fungerer som en utvidelse av den. Du kan blant annet få opp meldinger og varsler på klokken, eller bruke klokken som håndfri. Og du kan kjøre apper på den.

Les sniktitten på Samsung Galaxy Gear »

Sony Xperia Z1

– Fy flate, for en mobiltelefon! skrev vår journalist etter å ha fått prøve Sonys nye flaggskip Xperia Z1 på IFA. Den nye toppmodellen har 5-tommers skjerm med Full HD-oppløsning, og den kommer med markedets kraftigste prosessor.

Etter å ha prøvekjørt den en stund er vi ikke i tvil – dette er ikke bare en trimmet Xperia Z, Xperia Z1 er en mobiltelefon som sprenger grenser.

Her finner du sniktitten på Sony Xperia Z1 »

annonse