Til hovedinnhold

– Samsung Galaxy S5 kommer i to versjoner

Men det er ikke en Windows Phone-versjon de løse ryktene sikter til.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Bare en drøy uke etter at Apple lanserte sitt nye flaggskip, iPhone 5S, har ryktemølla i Samsung-leiren nå fått opp dampen. Amerikanerne kunne blant annet vise frem fingeravtrykkleser på sin mobil. Kan sørkoreanerne svare med noe enda tøffere?

Mobil.se, som understreker at dette er svært premature rykter, skriver at Samsung angivelig vurderer å gi ut sin neste toppmodell både i Android-versjon (4.4 KitKat) og Tizen-versjon. Sistnevnte er et mobiloperativsystem som Samsung har utviklet i samarbeid med Intel, og som bygger videre fra OS-ene Bada og Meego.

Samme navn?

De fleste tror kanskje at det neste flaggskipet til Samsung får navnet Samsung Galaxy S5, og det kan nok kanskje stemme for Android-versjonen. Om det kommer en Tizen-versjon også, spørs det om ikke den blir hetende noe annet. Samsung ga for eksempel ut Samsung Ativ S med Windows Phone 8, en mobil som lignet mye på fjorårets Android-toppmodell Samsung Galaxy S3 utseendemessig.

Det som imidlertid skurrer litt, er at Tizen var ment å være et operativsystem for litt enklere mobiler. Dersom toppmodellen til Samsung også kommer i Tizen-versjon, vil det i så fall bety at den sørkoreanske produsenten har lagt om kursen for Tizen. Eventuelt kan det bety at ryktesuppa trenger en ny klype salt.

Vil kvitte seg med plastikkstempel

Et kanskje mer troverdig rykte om smartmobilen som lanseres våren 2014, er at kameraet skal få optisk bildestabilisering. Både Nokia og HTC har nemlig dette allerede, og Samsung vil angivelig ikke være noe dårligere. Dette ifølge International Business Times.

Samme nettsted publiserer et konseptbilde av hvordan Samsungs neste flaggskipmobil kan komme til å se ut. Muligens. Kanskje. Det har vært snakk om "flexible display" og bøyelige skjermer tidligere, og at teknologien burde være god nok i 2014. Med alle forbehold i hele verden, slik kan din neste Samsung-mobil se ut:

OBS! Dette er KUN et konseptbilde av "Samsung Galaxy S5".Foto: MobiLeaks

Og til slutt et annet spennende rykte, i all fall hvis du synes Galaxy-modellene har bestått av for mye plastikk: I den neste toppmodellen vil Samsung etter sigende bruke en legering av magnesium og aluminium i chassiset. På den måten skal den etter planen tåle sammenligning med Sony og HTC også på utvendig design.

Les også: Neste Android kan støtte 64-bit

(Kilder: International Business Times, Mobil.se)

Mer om
annonse