Til hovedinnhold
ArtikkelEasy-Macro

Denne dingsen lar deg ta ekstreme nærbilder

Easy-Macro er et smart konsept for deg som liker blomster, bier og alle mulige andre ting.

Easy-Macro
Finn Jarle Kvalheim
Slik skal kvaliteten på nærbilder tatt med Easy-Macro-båndet være.Foto: Easy-Macro

Alt kamerautstyr har en nærgrense – også de enkle kameraene som sitter i smartmobilene våre. Kameraet sliter med å fokusere på nært hold. I stedet for å ha fått det superkrispe nærbildet av oppvaskbørsten, ser det mer ut som om du har tatt bilde av en snøball.

Dingsen vi plukker frem i dag heter Easy-Macro. Dette er kort og greit en makrolinse på et elastisk gummibånd. Strekk båndet over telefonen, slik at linsen blir liggende over mobilens kameralinse, og du er i gang.

Les også: Sony QX10 - Et slikt kamera har du aldri sett før (Akam.no)

Mange ulike løsninger

I en jungel av snodig tilbehør til å feste på mobilkameraet, skiller Easy-Macro seg ut ved å være så kompakt og så enkel. Dette ser aller mest ut som et festivalarmbånd i gummi, og det er ett enkelt linseelement som blir liggende foran kameraet.

Det er morobutikken Thinkgeek som selger Easy-Macro, og der loves det at det elastiske båndet skal tåle ganske mye. Alt fra vanlige smarttelefoner og helt opp til Apples ti tommer store iPad skal fungere.

Les også: Carson HookUpz gjør mobilen din til en kikkert

Billig

En så enkel løsning skal selvfølgelig heller ikke koste så mye. Til 15 dollar, eller 90 kroner, glir båndet lett under momsfrigrensen på 200 kroner.

Akkurat hvor god bildekvaliteten blir er usikkert, og det vil naturligvis avhenge mye av hva slags kamera du hekter Easy-Macro fast på. Produsenten har lagt ut demobilder som skal være tatt med Easy-Macro, og resultatene ser ganske lovende ut.

Easy-Macro fungerer naturligvis uansett hvilket operativsystem mobilen eller nettbrettet ditt kjører.

Fem andre dingser:

Gå til samlesiden for Dagens dingser »

annonse