Til hovedinnhold
SniktittAcer Liquid S2

IFAs største overraskelse?

Acers nye brettmobil gjør et ekstremt godt førsteinntrykk.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Acer Liquid S2 har stereohøyttalere langs siden av telefonen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Utgaven med grå bakside.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Baksiden på den røde modellen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Amobil.no/Berlin: I dagene før årets IFA-messe hadde vi en viss oversikt over hva vi kom til å få se. Ryktemakeriet rundt Samsung og Sony ville ingen ende ta, og vi regnet med at de ville stå for årets mobile høydepunkter. At Acer skulle blande seg inn helt i toppen, forutså vi derimot ikke.

Telefonen har en forside i blanke plastmaterialer, mens baksiden er matt. Telefonen er tofarget, og kommer med svart front, og forskjellige farger på baksiden – de vi tittet på var grå eller røde.

Med designelementer fra sine dyrere bærbare PC-er, klarer produsenten kunststykket å få Liquid S2 til å skille seg ut.

Les også: Sniktitten på Samsung Galaxy Note 3

Diger skjerm – diger mobil

Den seks tommer store skjermen plasserer telefonen solid innenfor kategorien "phablets", eller brettmobiler om du vil. Det gjør den også litt stor og klossete å håndtere. Det er naturligvis en ulempe som rammer alle telefoner som er så store.

Skjermen er en LCD IPS-variant med full-HD-oppløsning. Den er knivskarp. Fargegjengivelse og innsynsvinkel er det ingenting å utsette på her. Lysstyrken så god ut, men vi kan også ha blitt lurt av messebelysningen.

Komponenter fra øverste hylle

Acer Liquid S2 står nesten ikke tilbake for noen telefoner på spesifikasjonsfronten. Som for de andre nylanserte og kommende toppmodellene er motoren her en Snapdragon 800-brikke fra Qualcomm.

Telefonen har 2 gigabyte arbeidsminne, og 16 gigabyte lagringsminne. Acer oppgir at minnekortinngangen skal støtte Micro-SD-kort helt opp til 128 gigabytes størrelse. Så store minnekort er bare akkurat begynt å bli tilgjengelige.

Lynrask

Med innmaten på stell er det neppe overraskende at Liquid S2 er en rask telefon. Menyene byr aldri på ventetid, men reagerer i det tempoet du beveger fingrene over skjermen. Ventetid før starting av apper er også minimal.

Ved første øyekast ser det ut til å være helt ren Android, rett fra Google, som kjører på telefonen. Ved nærmere ettersyn ser vi at også Acer har gjort noen endringer her.

Fra siden.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Kameraet knipser bilder med 13 megapikslers oppløsning. Når programvaren er ferdig skal den kunne filme i 4K-oppløsning.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
En god nettleser hører til.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Du kan kjøre den medfølgende programvaren i vinduer.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
På toppen finner du en låsetast og en hodetelefonutgang. En liten logo på baksiden viser at Acer har samarbeidet med Dolby om lyden.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Vinduer og 4K-video

Blant endringene er et vindussystem som tillater mange apper å leve side om side på den store skjermen. Det er riktignok kun Acers apper som støtter funksjonen, men dette er ulemper som også Samsung og LG lever med – de har også vindusstøtte på flere av sine telefoner.

Acer har også laget sin egen variant på foto-appen. Acers representanter på messen lovet at telefonen vil kunne ta opp video i 4K-oppløsning, altså bilder som er rundt 4000 piksler brede og rundt 2000 piksler høye.

Videoen vil altså ikke la seg vise i all sin prakt på mobilskjermen. Opptakene vil ha fire ganger så mange piksler som den er i stand til å vise. Funksjonen er tiltenkt å brukes mot de nye ultra HD-TV-ene som er på vei inn i markedet.

Spesiell blitzløsning

Kameraet tar stillbilder med 13 megapikslers oppløsning, og på skjermen så bildene helt greie ut. Et svært uvanlig valg som vi ikke har sett før, er utformingen på blitzen.

Acer har nemlig bygd inn LED-blitz på denne telefonen, selv om det ikke er så godt synlig. Dette er en såkalt ringblitz, som er plassert rundt kameralinsen. Du får kjøpt denne typen blitzer i løsvekt på fotobutikker, men de er som regel laget for å sitte på kostbare systemkameraer.

Hva den spesielle utformingen på blitzen vil gjøre for bildekvaliteten er vi ikke helt sikre på.

Likte ikke ytelsestester

På telefonene som stod utstilt på messegulvet hadde noen lagt inn apper for ytelsestesting. Av en eller annen grunn restartet telefonen hver gang vi forsøkte å kjøre noen av disse testene.

Vi er ikke sikre på om omstartene skyldtes sperrer Acer har lagt inn, eller om programvaren rett og slett ikke er helt stabil på nåværende tidspunkt.

Håper på bedre innpass i butikkene

Acer har laget telefoner i mange år, men i Norge er de aller mest kjent for PC-ene sine. Mobiltelefonene har frem til nå ikke vært å få kjøpt i norske butikker.

Acers representanter i Berlin sa at de håpet å oppnå et høyere nærvær i europeiske butikker fremover, men at det foreløpig var usikkert om tilgangen for oss nordboere ville bli noe bedre.

Tilgjengelig i løpet av høsten

Inntil Acers telefoner dukker opp i norske butikker, må man altså handle dem fra nettbutikker rundtom i verden.

Acer Liquid S2 vil være i handelen i løpet av høsten. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Her finner du alle våre saker fra IFA 2013 »

annonse