Til hovedinnhold

Ny mobilprodusent lanserer neste tirsdag

Mange nye telefoner – med helt ren Android.

Shutterstock/Ruth Black/133219457

Lansering av helt nye mobilmerker er ikke hverdags, men nå tar det nystartede merket Kazam sjansen, og skal utfordre de etablerte mobilmerkene på markedet. Lanseringen skjer 5. november, altså neste tirsdag, i Stockholm.

Den nystartede mobilprodusenten har røtter i HTCs organisasjon i Storbritannia. Det er ventet at Kazam vil satse svært friskt, og det er snakk om at hele ni ulike modeller kan bli vist frem.

Les også: Google vil selge ren Galaxy S4

Ren Android

Foreløpig vet vi ingenting konkret om modellene, men strategien er allerede kjent. Kazam vil ha telefoner i alle prisklasser, men ved å ikke legge store ressurser i å skreddersy Android, slik de fleste andre mobilprodusentene gjør, vil Kazam kunne selge telefonene sine til en konkurransedyktig pris.

At Kazam ikke lager sitt eget grensesnitt kan blant annet bety svært raske oppdateringer, etter hvert som Google slipper nye Android-versjoner.

Design og maskinvare

Selv om Kazam sparer penger på å ikke utvikle sine egne menyer, skal den fysiske designen og maskinvaren være topp. Selskapet lover nemlig at telefonene deres vil få både slående design og robust maskinvare.

Kazam har den senere tiden rekruttert ansatte i alle de nordiske landene, og man må dermed anta at telefonene også finner veien inn i norske mobilhyller. Foreløpig kjenner vi ikke til datoer for dette, men det spekuleres i at produktene kan være på plass i løpet av inneværende kvartal.

Amobil er til stede på lanseringen i Stockholm om litt over en uke, og bringer deg de viktigste nyhetene om de nye mobilene og det nye mobilmerket.

Les sniktittene fra lanseringsfesten IFA 2013

(Kilde: mobilsiden.dk)

annonse