Til hovedinnhold

Vil du bli Måne-turist?

NASA-veteraner starter «reiseselskap».

Har du gått lei av å feriere på Jorda? Nå kommer det enda et tilbud om chartertur til Månen, og denne gangen står tidligere NASA-sjefer bak roret.

Det ferske selskapet Golden Spike skal nemlig frakte deg opp til vår grå satelitt, slik at du kan traske litt rundt før du vender snuten hjemover igjen.

Dette vil ikke begynne før i 2020, men du kan like gjerne begynne sparingen allerede nå: Én billett koster nemlig 750 millioner dollar, altså svimlende 4,3 milliarder kroner.

– Et røverkjøp

Hvis pengene ikke er noe problem, vil det kanskje interessere deg å få vite litt tekniske detaljer før du legger av sted om noen år. Driftskostnader skal holdes nede ved å gjenbruke tidligere romfartøy og teknologi, og raketten vil være i stil med kommersiell romflyvning som vi kommer til å se mer av i årene framover.

Det er blant annet den tidligere NASA-planetologen Alan Stern som står bak den nye virksomheten, og han mener at prisen er et røverkjøp. Stern forteller videre at Golden Spike skal selge turer til de som måtte ønske, enten det er snakk om stater, bedrifter eller individer.

Et billigere alternativ

Om 4,3 milliarder kroner høres litt for mye ut for deg, kan du kanskje kaste deg over Måne-rivalen Excalibur Almaz. Dette er nesten som en billigkjede å regne i forhold, med en pris på «bare» 935 millioner kroner.

Ulempen her er at du må reise i noen gamle romkapsler fra Sovjetunionen.

Sjekk ut mer på GoldenSpikeCompany.com og se reklamefilmen deres på YouTube:

(Kilde: The Washington Post)

annonse