Vil bygge en ekte utgave av USS Enterprise

Ingeniør har planer om Star Trek-romskip innen 20 år.

Hva sier du til å bli med ombord på USS Enterprise fra Star Trek og reise til Mars på bare 90 dager? Om 20 år kan dette være mulig, om vi skal tro den anonyme ingeniøren som går under navnet BTE-Dan.

På nettsiden sin BuildTheEnterprise har han gitt ut en meget detaljert plan om hvordan det enorme sci-fi-romskipet skal bli til virkelighet i løpet av bare 20 år.

Og prislappen på kalaset? 6 billioner norske kroner!

Frustrasjon

Prosjektet ser ut til å ha oppstått på grunn av Dans økende frustrasjon over menneskehetens slappe innsats innen romfart. Dan latterliggjør den internasjonale romstasjonen ISS for å være komisk og primitiv, og foreslår isteden en fullskalakopi av USS Enterprise – med funksjon som romskip, romstasjon og romhavn.

Dans utgave av Enterprise vil være lik i form, men ulik i funksjon fra Star Trek-originalen. Gen1 Enterprise, som den kalles, kan først og fremst ikke fly i lysets hastighet. Den vil derimot kunne nå Mars på bare 90 dager og Månen i løpet av tre, takket være en potent atomkraftmotor.

Bilde: BuildTheEnterprise

Ingen teleportering

Dan hevder at Gen1Enterprise vil ha god plass til beboere og vil være i stand til å skape en tyngdekraft på 1 g. Denne skapes ved hjelp av et roterende gravitasjonshjul som er plassert inne i romskipets ikoniske tallerkenform. En annen ring vil rotere andre veien for å hindre selve skipet i å bli med på runddansen.

En annen forskjell fra Star Trek er mangelen på teleporteringsteknologi. Isteden beskriver Dan en «Universal Lander» – en slags romferge som kan transportere folk til og fra planeter som romskipet kretser rundt.

Bilde: BuildTheEnterprise

Astronomiske summer

Gen1Enterprise må bli konstruert i verdensrommet, og ifølge Dan vil det koste 1 billion dollar (6 000 000 000 000 norske kroner) i løpet av de 20 årene det vil ta å lage romskipet, altså 0,27 prosent av USAs bruttonasjonalprodukt.

Romskipet vil få en lengde på 960 meter og veie rundt 85 millioner kg hvis det blir realisert.

Ambisiøse oppdrag

Gen1 Enterprise vil ikke bli lagd for moro skyld. Dan har tenkt seg en ambisiøst plan hvor Gen1 først blir brukt som en romstasjon, før den kan sendes på oppdrag til Månen, Mars og Venus. Andre oppdrag innebærer å kvitte seg med truende asteroider og sende vannroboter til den iskledde Jupiter-månen Europa.

Interessen for Dans ideer har eksplodert på kort tid. I løpet av en uke etter at nettsiden ble lansert, har antall besøkende gått fra 100 til 40 000 om dagen – slik at han måtte kjøpe en ny server å kjøre siden fra.

Nedenfor kan dere se en video av hvordan gravitasjonshjulet fungerer:

(Kilde: BuildTheEnterprise)

Les også
Hva om Jupiter erstattet Månen?
Les også
Her lander USAs hemmelige romskip
Les også
Nå skal vi bosette oss på Mars
Les også
Gjør deg klar for reklame etter dobesøket
Les også
Steve Jobs ville lage iCar
Les også
De 10 beste optiske illusjonenene i 2012
Les også
Solcellelinser kan gi blinde synet tilbake
Les også
Bygger spøkelsesby til 1 milliard dollar
Les også
10 teknologier inspirert av sci-fi
Les også
– I fremtiden får vi robotprostituerte
annonse