Til hovedinnhold

Google skal lansere en egen Android-versjon for VR

Søkegiganten har allerede flere personer på saken, ifølge anonyme kilder.

Sony, Google

Virtuell virkelighet er i vinden som aldri før. Også søkegiganten Google har kastet seg på, og nå kan det se ut til at selskapet har tenkt å trappe opp VR-satsingen betydelig. Avisen Wall Street Journal har nemlig fått nyss om at Google jobber med VR-dedikert utgave av sitt populære, mobile operativsystemet Android.

Google skal ha ansatt flere titalls ingeniører som nå arbeider med å utvikle den nye Android-versjonen. Opplysningene stammer fra anonyme kilder som skal ha kjennskap til den nye satsingen fra søkegiganten.

Google anser trolig Facebooks Oculus Rift-briller som en farlig konkurrent. Foto: Oculus VR

Skal distribueres fritt

Det skal altså være snakk om en Android-utgave som er spesialtilpasset virtuell virkelighet-teknologien, og som i likhet med vanlige Android skal være basert på åpen kildekode. Google har planer om å distribuere VR-operativsystemet fritt, og håpet er å skape en utbredt og solid plattform for utvikling av VR-applikasjoner.

Foreløpig finnes det dessverre ingen flere tekniske detaljer om prosjektet, og Google selv har hittil ikke kommentert saken.

Utviklingen av den nye Android-versjonen for virtuelle virkelighet ledes angivelig av Clay Bavor, som var en av personene bak Googles billige VR-briller av papp som selskapet lanserte i fjor sommer, et produkt som for øvrig har solgt meget godt.

Vil møte konkurransen fra Facebook

Fremstøtet ses på som et ledd i å møte konkurransen fra Facebook, som kjøpte Oculus VR i mars i fjor, noe som igjen førte til at svært mange utviklere har kastet seg på Oculus Rift-plattformen. Som Wall Street Journal peker på snappet Facebook forrige måned også opp en høyt profilert medarbeider fra Google for å jobbe med Oculus-brillene.

Det er for øvrig mulig at den nye VR-rettede Android-versjonen vil få en plass i en kommende og bredere satsing på virtuell virkelighet fra selskapet. Som vi meldte i fjor høst har Google gjort en diger milliardinvestering i det mystiske VR-selskapet Magic Leap, som angivelig har utviklet en helt unik VR-teknologi som visstnok skal overgå alt annet.

Konkurransen på VR-markedet begynner å bli intens: HTC ønsket å gå inn på aller høyeste nivå med sine nye VR-briller »

(Via Engadget)

annonse