Til hovedinnhold

Googles VR-briller av papp selger unna

«Google Cardboard» har nådd en ny salgsmilepæl.

Google /Istockphoto

På VR-fronten er riktignok de fleste øyne rettet mot Oculus Rift, men det finnes også dem som har kommet opp med kreative og mindre sofistikerte VR-løsninger, blant annet fra amatører. Søkegiganten Google har på sin side også en alternativ tilnærming, og lanserte for en stund siden VR-briller av papp, kalt Google Cardboard.

Produktet ble nok av mange ansett som et spøkefullt innslag fra Google sin side, men det viser seg at brillene faktisk har slått skikkelig an blant forbrukere. Nå melder selskapet at en ganske oppsiktsvekkende salgsmilepæl for Google Cardboard er nådd.

Foto: Google

En halv million solgt

Pappbrillene har nemlig nå kommet opp i et salgstall på 500 000 eksemplarer, noe mange antakelig ikke hadde ventet ved lansering. Ifølge Google har populariteten blant annet blitt drevet frem av de mange nye applikasjonene som brillene etter hvert har fått.

Det skal nå være flere dusin Cardboard-kompatible applikasjoner tilgjengelig i Google Play-butikken, og for å markere det høye salgstallet har Google samlet sine favoritter på en egen side. Disse omfatter blant annet en konsert med Paul McCartney du kan oppleve i 360 grader, et VR-klipp som byr på omgivelser fra den nye Hobbiten-filmen og diverse spilltitler.

Google kan i samme slengen opplyse om at de ønsker å gjøre det lettere å utvikle VR-apper, noe som ofte er en teknisk krevende prosess på grunn av de mange momentene man må ta hensyn til. I den forbindelse har selskapet sluppet en ny SDK, altså utviklerverktøy for programvare.

Løser de vanligste problemene

Denne skal forenkle mange av de vanligste utfordringene knyttet til VR-programmering, som for eksempel posisjonssporing. Dermed skal utviklerne kunne konsentrere seg om grafikk og spillmekanikk i appene sine, i stedet for å bruke mye tid og krefter på andre ting.

Google Cardboard kommer som et byggesett og fungerer ved at man først laster ned en egen app til Android-telefonen sin og deretter bruker telefonen som skjerm på produktet. Det finnes flere ulike varianter man kan kjøpe via Google for en billig penge, men man kan også bygge produktet selv ved hjelp av materialer man finner hjemme. Intstruksjoner for dette og mer informasjon finner du på Googles Cardboard-side.

Samtidig venter mange i spenning på Oculus' VR-vidunder: Selskapet har nå gjort nye innkjøp som skal gjøre VR-teknologien enda bedre »

annonse