Til hovedinnhold

Snart kan Oculus Rift trolig gjenskape virkelige omgivelser i sanntid

Se video av den nye teknologien Oculus VR har skaffet seg.

Skjemdump/YouTube

VR-teknologien har ennå til gode å bli lansert for fullt på forbrukermarkedet, og i mellomtiden dukker det stadig opp supplerende teknologi som kan gi oss enda bedre opplevelser når VR-produktene omsider lanseres. Nå har Oculus VR gjort et oppkjøp som kan by på nye, spennende muligheter for brillene.

Oculus VR har nemlig kunngjort på bloggen sin at de har anskaffet seg selskapet Surreal Vision, som spesialiserer seg på teknologi for å gjenskape 3D-omgivelser i sanntid og med høy nøyaktighet.

– Banebrytende

I VR-sammenheng betyr dette at teknologien blant annet kan gjøre det mulig å vandre rundt i en virtuell kopi av de virkelige omgivelsene med brillene på hodet. Om ikke dette i seg selv høres direkte revolusjonerende ut, bedyrer Surreal Vision at teknologien de jobber med skal være svært avansert og by på meget høy grad av realisme.

Mange spennende muligheter venter Oculus Rift-brillene, når de omsider lanseres. Foto: Oculus VR

– Vi arbeider med å utvikle banebrytende teknikker for å fange opp, tolke, håndtere, analysere og til slutt projisere en modell av virkeligheten tilbake til brukere i sanntid på en måte som føles ekte. Således skaper vi en ny, blandet virkelighet som kombinerer det virtuelle og det ekte, skriver Surreal Vision i pressemeldingen.

Selskapet ser for seg at dette skal åpne opp helt nye muligheter, for eksempel når det gjelder det selskapet kaller ekte «telenærvær», hvor folk kan besøke hverandre virtuelt, når som helst og hvor de enn befinner seg. De konkrete bruksområdene er imidlertid ennå litt uklare.

Lagde demonstrasjonsvideo

For en pekepinn på hvordan teknologien fungerer kan du sjekke ut en to år gammel YouTube-video laget av grunnleggerne av Surreal Vision. I videoen ser man hvordan systemet benytter dybdekameraer til å registrere virkelige objekter i omgivelsene, for deretter å gjenkjenne virtuelle utgaver av objektene i en database og gjenskape dem i VR-verdenen. På denne måten åpner man for en slags virtuell interaksjon med ekte objekter.

Surreal Vision peker på at sanntids-generering av 3D-omgivelser krever at teknologien er tilnærmet perfekt for at det hele skal kunne fungere tilfredsstillende. Selskapet mener det har skjedd store fremskritt på området de siste årene, men at det ennå er en lang vei å gå. Det er imidlertid ingen tvil om at VR-teknologien stadig blir mer spennende. Demonstrasjonsvideoen av teknologien kan du se under.

I mellomtiden får Oculus Rift stadig flere konkurrenter: Disse VR-brillene sporer øynene til brukeren »

(Via The Verge)

annonse