Til hovedinnhold

Google lager virtuell virkelighet i en pappeske

Har du en Android-mobil, kan Google Cardboard fort bli ditt første møte med VR.

Google /Istockphoto

Under gårsdagens åpning av Googles I/O-konferanse i San Fransico var det utvilsomt Android TV og Android L som var de helt store nyhetene.

Men midt i all høyteknologien hadde Google også noe annet å vise fram, nemlig en snål pappeske til ansiktet.

Og datoen var langt unna 1. april.

Nei, denne merkelige saken er faktisk seriøst ment, og er et prosjekt som går under navnet Cardboard – eller ganske enkelt papp på norsk. Dette er et «gjør-det-selv»-opplegg som skal kunne gi hvem som helst et innblikk i virtuell virkelighet à la Oculus Rift.

Det eneste du trenger i tillegg er en mobiltelefon som kjører Googles operativsystem Android 4.2 eller nyere.

Dette er altså alt du trenger i tillegg til en Android-mobil.Foto: Google

Må lages selv

Ettersom Google Cardboard benytter seg av maskinvaren i mobiltelefonen – som forhåpentligvis allerede er betalt for – er det kanskje prislappen og tilgjengeligheten som er den største forskjellen mot andre VR-systemer. Poenget er nemlig at du skal lage selve «titteboksen» selv av ting du har liggende hjemme eller kan kjøpe for en billig penge. Men det er nok en del av oss som sikkert må ty til Internett for å handle linsene som bør benyttes.

En liste over hva du trenger og oppskriften på hvordan det hele skal settes sammen kan du finne på prosjekt Cardboards hjemmesider.

Når både pappen og resten av maskinvaren er på plass, skal det bare være å laste ned appen for å kunne prøve ut virtuell virkelighet. Blant demoene du skal kunne leke deg med har vi en svevende opplevelse med Google Earth, guidet omvisning i Versailles, YouTube på storskjerm og gatevandring i Paris.

Eller, hvis du er en utvikler, kan du for så vidt lage dine egne applikasjoner.

Google Cardboard skal du altså lage selv.Foto: Google

Nøyaktig hvordan Google Cardboard føles og fungerer i forhold til systemer som nettopp Oculus Rift vet vi ikke, men Gizmodos utsendte medarbeider ble utvilsomt meget imponert. Det gjør nesten oss litt imponert også, med tanke på at det er snakk om en pappboks med magnet og syltestrikk.

Har du lyst å prøve Google Cardboard selv, finner du altså hele oppskriften på prosjektets hjemmesider.

Google gjør mye rart:
Gir verden Internett med ballonger >>>

Kilde: Gizmodo

annonse