Til hovedinnhold

Sonys VR-briller har blitt enda bedre

Og nå har selskapet også avslørt lanseringstidspunktet.

Sony

Japanske Sony er en av de etter hvert mange aktørene som har blitt med i VR-maratonet med sine «Project Morpheus»-briller, som ble avduket under fjorårets GDC-messe. Nå er GDC-messen på nytt i gang, og i den forbindelse har Sony dratt sløret av den nye, oppgraderte utgaven av VR-brillene, og samtidig også gitt oss mer informasjon om lanseringstidspunktet.

Den nøyaktige slippdatoen foreligger riktignok ikke, men Sony opplyser at brillene kommer i løpet av første halvdel av 2016. Den nye utgaven av brillene har ellers fått en rekke viktige, tekniske forbedringer. Blant annet har skjermen vokst til 5,7 tommer, fra 5 tommer på den forrige versjonen. Oppløsningen er dog den samme, altså full HD på 1920 x 1080 piksler.

OLED og høy bildefrekvens

En annen viktig skjermoppdatering er imidlertid at Sony har meldt overgang til OLED-teknologien, der den tidligere utgaven av VR-brillene kun skiltet med den konvensjonelle LCD-løsningen. Det betyr blant annet at skjermen har vesentlig høyere oppdateringsfrekvens enn tidligere.

Sonys VR-briller Project Morpheus har nå blitt vesentlig bedre. Foto: Sony

I tillegg har den nye Project Morpheus-versjonen fått støtte for dobbelt så høy bildefrekvens, og kan nå presse ut 120 bilder per sekund. Dette, i kombinasjon med OLED-skjermens høye oppdateringsfrekvens, skal ifølge Sony gi svært god bildeflyt i spill og andre ting man måtte bruke brillene til.

Ellers har Sony forbedret latensen vesentlig, et annet viktig element for kvaliteten på VR-opplevelsen. Forsinkelsen skal nå ligge på 18 millisekunder, noe Sony selv beskriver som «superlavt». Hvordan dette tallet ligger an i forhold til for eksempel Oculus Rift er uvisst, da Oculus ennå ikke har offentliggjort slike spesifikasjoner for sitt produkt.

Bedre posisjonssporing og komfort

Posisjonssporingen har dessuten fått seg et kraftig løft. Sonys VR-briller skilter nå med ni LED-lamper, opp fra seks på den forrige utgaven. Dermed skal registreringen av hodebevegelsene være en god del bedre enn tidligere. De tre nye LED-lampene er plassert foran på begge siden av brillene.

Til sist har Sony gjort et knippe ergonomiske justeringer. Brillene skal nå være enklere å ta av og på, med bare én hodestropp som du lett løsner med ett trykk på en knapp. Denne stroppen støtter også hele vekten til brillene, slik at brillene ikke presser mot ansiktet til brukeren. I tillegg er produktet også blitt lettere, men den nøyaktige vekten er ikke kjent.

Sony lover at enda flere detaljer om Project Morpheus-brillene vil bli avslørt i forbindelse med den kommende spillmessen E3 til sommeren, og da vil også flere VR-spill bli demonstrert.

HTC har også kastet seg på VR-bølgen: Dette er noe av det mest imponerende vi noensinne har prøvd »

annonse