Til hovedinnhold

Googles VR-briller får en helt spesiell egenskap

Nye opplysninger tyder på at brillene vil skille seg markant fra konkurrentene.

Montasje: Shutterstock, Google, Niklas Plikk, Tek.no

Den siste tiden har det kommet mange rykter om at Google skal følge opp sine noe lavteknologiske Cardboard-briller med noe langt mer spennende innen VR. Nå foreligger det atter nye opplysninger som indikerer at Google kommer til å gå i en ganske annen retning enn rivalene.

Som blant andre Slashgear melder skal Googles VR-briller nemlig bli et helt selvstendig produkt. Det vil si at brillene ikke er avhengige av en mobil eller en PC.

Blir unike

Opplysningene kommer fra kilder som Wall Street Journal (krever registrering) var i kontakt med, og har ikke blitt offisielt bekreftet.

Oculus Rift kan få en seriøs utfordrer fra Google.
Oculus VR

Dersom opplysningene stemmer vil Googles inntog på VR-arenaen skille seg en god del fra konkurrentene. De fleste VR-briller på markedet fungerer enten sammen med en mobil, for eksempel Samsungs Gear VR, eller en PC, slik som Oculus Rift og HTC Vive.

Det har riktignok blitt eksperimentert med «selvforsynte» VR-briller tidligere, for eksempel i form av Kickstarter-prosjektet AuraVisor, men konseptet har hittil uteblitt blant de store selskapene.

Vil trolig bruke Project Tango-teknologi

Wall Street Journals kilder hevdet ellers at Googles VR-briller skal utstyres med høyytelsesprosessorer, noe som jo vil være en nødvendighet dersom de ikke skal benytte en ekstern PC. Produktet skal i tillegg bruke prosessorer fra selskapet Movidius.

Movidius er selskapet Google samarbeidet med i utviklingen av sensorteknologien Project Tango, og som skal hjelpe Google med å gjøre mobiltelefoner mer intelligente. Brillene vil også få kameraer som visstnok skal brukes til å spore brukerens hodebevegelser.

Det er uvisst når Googles VR-briller vil komme på markedet og hva de vil koste, men som vi nylig meldte tyder ryktene på at produktet kan komme allerede i år.

En annen gigant skal visstnok også kaste seg inn i VR-dansen: Apple har tilsynelatende en storsatsing på gang »

annonse