Apple trapper opp satsingen på VR-teknologi

Nytt oppkjøp tyder på at selskapet har spennende planer.

Til tross for at Apple er blant de aller største teknologiselskapene i verden finnes det ennå en del områder selskapet ikke har satset eksplisitt på, blant annet VR-teknologien. Nå har det imidlertid dukket opp tegn på at selskapet skal gjøre friske fremstøt også på dette feltet, som nettstedet.

Nettstedet TechCrunch har nemlig kommet over et dokument som viser at Apple har kjøpt opp et tysk selskap ved navn Metaio, som spesialierer seg på såkalt «utvidet virkelighet»-teknologi. Dokumentet dukket opp på Twitter.

Kaller seg selv «pionérer»

hjemmesiden beskriver Metaio seg som «pionérer innen utvidet virkelighet og datasyn-teknologi», og på produktsidene kan man lese at selskapet tilbyr både programvare- og nettskytjenester for utvikling av utvidet virkelighet- og VR-løsninger.

Apple har tidligere tatt patent på VR-briller. Denne illustrasjonen er hentet fra patentdokumentet. Foto: USPTO

I skrivende stund har selskapet lagt ut en melding på hjemmesiden om at både salg av produkter og kundestøtte snart vil opphøre, som altså tilsynelatende har sammenheng med det ferske oppkjøpet.

Metaio skal være et veletablert selskap som tidligere blant annet har levert utvidet virkelighet-løsninger til bilbransjen. I en YouTube-video publisert i april demonstrerer selskapet en løsning som innebærer at potensielle bilkjøpere kan endre farger og konfigurering på biler i sanntid, ved å bruke et nettbrett til å kombinere virtuelle komponenter med ekte biler.

Har hatt tidligere planer

For øvrig har det også tidligere dukket opp indikasjoner på at Apple skal kaste seg på VR-bølgen. I februar kunne vi melde at Apple har tatt patent på et par VR-briller som tilsynelatende ligner mye på Samsungs Gear VR-briller, og som altså skal brukes med mobiltelefoner.

I fjor kunne vi dessuten rapportere at Apple hadde lagt ut flere stillingsannonser hvor de etterlyste utviklere med erfaring fra 3D-grafikk, virtuell virkelighet og utvidet virkelighet. I annonsen kom det frem at utviklerne ville ha i oppgave å lage grensesnitt og apper som kan integreres med VR-systemer.

Apple selv har som vanlig ikke kommentert planene sine, og det er dermed fremdeles høyst uvisst om eller når Apples VR-løsning vil kunne anskaffes av forbrukere. Demonstrasjonsvideoen av Metaios billøsning kan du se under, og på selskapets YouTube-kanal kan du se mange flere eksempler på hva de har jobbet med.

I mellomtiden blir Oculus Rift stadig bedre: Selskapet har kjøpt ny teknologi som kan gjenskape ekte omgivelser i sanntid »

(Via Apple Insider)

Les også
Vi vet at Apple satser på AR, ikke VR. Nå kan lanseringsdatoen for brillene være avslørt
Les også
– Utvidet virkelighet vil bli større enn VR
Les også
– Apple vil lage sitt eget VR-hodesett
Les også
Snart kan iPhone-telefonene bli utstyrt med egne røykvarslere
Les også
Apple: – Vi skal IKKE bli en mobiloperatør!
Les også
– Nokia skal vise frem et VR-produkt neste uke
Les også
Slik skal Apple rette på berøringsskjermenes store svakhet
Les også
Nå gjør Oculus det mulig å overføre sine egne hender til VR-verdenen
Les også
Snart kan «alle» trolig bruke Apples karttjeneste
Les også
Med disse smarte ørepluggene kan du justere virkelighetens lydkvalitet
Les også
Snart kan VR-brillene få 4K-oppløsning
Les også
Disse VR-brillene kan du bruke med hvilken som helst mobiltelefon
Les også
Google skal lansere en egen Android-versjon for VR
Les også
Vil Apple kaste seg på VR-bølgen?
annonse