Til hovedinnhold

Her «kjører» han Lamborghinis nye superbil med VR-briller

Nå har også bilprodusentene begynt å ta i bruk VR-teknologien.

Lamborghini/YouTube

VR-produktene har ennå ikke funnet veien til forbrukermarkedet i særlig grad, men allerede finnes det et vell av ulike bruksområder for teknologien. Nå kan blant andre Ubergizmo melde om en ny anvendelse av VR-briller som i alle fall burde vekke interessent til de bilinteresserte.

På den pågående bilmessen Geneva Motor Show i Sveits kan man nemlig nå oppleve hvordan det er å kjøre den nye, eksklusive bilmodellen «Huracan» fra Lamborghini ved hjelp av Samsungs Gear VR-briller.

Slik ser Lamborghini Huracan ut i virkeligheten. Foto: Norbert Aepli/Wikipedia

Lar deg innta kjent racerbane

Det finnes riktignok allerede bilspill som støtter VR, men dette skal gi publikum en følelse av den «ekte varen». Tilbudet er et resultat av et teknisk samarbeid mellom Samsung og Lamborghini.

I demoen får publikum muligheten til å sette seg inn i en ekte Lamborghini Huracan med Gear VR-brillene på hodet, og deretter sitte på som passasjér mens en profesjonell sjåfør tar en virtuell kjøretur i høy fart langs den italienske kysten og på den kjente racerbanen Autodromo Enzo e Dino Ferrari utenfor den italienske byen Imola.

Heftig bil

Lamborghini Huracane har en 5,2-liters V10-motorm en toppfart på over 325 kilometer i timen, og aksellererer 0-100 kilometer i timen på 3,2 sekunder, noe som altså skulle by på en heftig VR-opplevelse om du skulle befinne seg i området. Geneva Motor Show varer frem til 15. mars.

Samsungs Gear VR-briller skiller seg som kjent fra blant annet Oculus Rift-brillene ved at de benytter en mobiltelefon som skjerm, nærmere bestemt «phablet»-telefonen Galaxy Note 4. Andre selskaper har siden kommet med tilsvarende løsninger, for eksempel LG.

Under kan du se en demonstrasjon av det nye fremstøtet fra Samsung og Lamborghini.

Også Mercedes-Benz har tatt i bruk VR:
Mercedes først ute med spenstig løsning – lar deg prøvekjøre »

VR-teknologien utvikles stadig: Denne dingsen tilfører VR-opplevelsen lukt, vind og temperaturer »

annonse