Til hovedinnhold

Dette er Googles første VR-film for Cardboard-brillene

Se klipp fra filmen og hvordan den ble laget.

The Mill

VR-teknologien er ennå relativt ny, men har allerede fått mange bruksområder. Blant disse er kanskje ikke film det mest fremtredende, men dette har Google nå tenkt å rette på. Selskapet har nemlig slått seg sammen med et annet selskap om å lansere en vaskeekte VR-film. Det melder blant andre DIY Photography.

Filmen heter «HELP» og er produsert i samarbeid med studioet The Mill, som spesialiserer seg på visuelle effekter. HELP er laget for mobilbaserte VR-løsninger, som for eksempel Google Cardboard, via VR-applikasjonen Google Spotlight Stories.

Lar deg styre «kameraet» selv

På sin egen hjemmeside skriver The Mill at filmen kombinerer levende film med datagrafikk og at den er en «klassisk» fortelling med eksplosjoner, romvesener, helter og heltinner.

Dette er kamerariggen som ble brukt i produksjonen av filmen. Foto: The Mill/YouTube

Den er filmet i 360 grader, som gjør det mulig for seeren å kikke seg rundt inni filmen og dermed selv ha innflytelse på den visuelle opplevelsen. Seeren skal også selv være i stand til å bestemme tempoet i filmen.

Til å lage filmen ble det brukt en kamerarigg som var i stand til å filme i alle retninger, nærmere bestemt en rigg med fire kameraer utstyrt med vidvinkellinser. I tillegg ble det utviklet en proprietær programvareløsning for å sy alle bildene sammen til et fullstendig sømløst 360-graders perspektiv.

Økt satsing på VR-film

Med «HELP»-filmen har The Mill ifølge dem selv fått på plass en stabil plattform for produksjon av VR-filmer, noe som betyr at vi kanskje får se flere i nær fremtid. Som vi meldte i forbindelse med I/O-messen har Google samtidig trappet opp satsingen på VR-film ved å lansere en ny plattform kalt «Jump».

Jump er åpen plattform for opptak og formidling av VR-innhold som innebærer å gjøre det enkelt og rimelig for enhver fotograf å ta 360-graders video fra ulike spennende steder, for deretter å gjøre dette tilgjengelig for andre å oppleve i VR.

Google har i denne forbindelse også fått med seg actionkameraprodusenten GoPro, som nå har kunngjort et VR-kamerakonsept som innebærer å sette flere kameraer sammen i en «ball» som kan filme i alle retninger. En bakom-dokumentar til den nye VR-filmen, og klipp fra selve filmen, kan du se under.

Google har nylig forbedret sine papp-VR-briller: Brillene har blant annet fått støtte for iOS »

annonse