Tek.no

Nyhet

Her ser du Googles leveringsdrone i aksjon

Se videoen av hvordan pakker muligens vil bli levert i fremtiden.

Twitter
21 Okt 2015 09:15

Allerede i fjor sommer kom det frem at Googles hemmelighetsfulle "X"-avdeling jobbet med en drone som skal brukes til levering av pakker. Nå kan blant andre nettstedet ReCode melde at dronen på nytt er blitt vist frem, og det i et heller avsidesliggende område.

En fyr ved navn Aaref Hilaly, som jobber hos IT-selskapet Sequoia, la nemlig nylig ut en Twitter-melding med en video som viser dronen i aksjon. Videoen ble re-tweetet av Google-sjefen selv Sundar Pichai, som altså skulle tyde på at videoen er legitim.

Gjennomfører prøvelevering

I klippet, som er tatt opp i den amerikanske ørkenstaten Arizona, ser vi den såkalte Project Wing-dronen idet den foretar en prøvelevering av en pakke, noe som ser ut til å gå ganske smertefritt.

Twitter-meldingen med videoen ser du under.

Dronen skal ifølge Hilaly være i stand til å tilbakelegge cirka 8 kilometer på fem minutter, som i så fall skulle tilsvare en fart på solide 96 kilometer i timen. Dermed ser det ut til å være duket for ganske kjapp pakkelevering dersom Google noen gang får kommersialisert dronekonseptet sitt.

Søkegiganten er for øvrig ikke alene om dronelevering, og møter potensielt skarp konkurranse. For eksempel har nettbutikk-giganten Amazon også jobbet med leveringsdroner i lengre tid, og i mars kunne vi til og med melde at selskapet hadde fått tillatelse til å starte testflyvninger med dronene innenfor definerte områder.

NASA jobber med "veinett" for droner

I fjor meldte vi også at det tyske selskapet DHL var i ferd med å teste ut levering av pakker til en bil-løs øy ved hjelp av droner.

Pakkelevering med droner ligger nok enda et stykke frem i tid, da teknologien blant annet er avhengig av at det gjennomføres store reguleringsmessige endringer. I USA er det for eksempel påkrevd at droner må holde seg innenfor synsrekkevidde av sikkerhetsmessige årsaker.

NASA jobber imidlertid med en ny løsning som skal gjøre fjernstyring av droner mye sikrere over store avstander, via et slags "veinett" for droner, noe som kanskje vil gjøre det lettere å kommersialisere teknologien.

I mellomtiden blir kameradronene stadig bedre og billigere: Qualcomm skal nå gjøre 4K-dronene langt billigere

Les også
Dette er verdens raskeste drone
Les også
Vil bruke gatelys som ladestasjoner for Amazon-dronene
Les også
Facebook har testet dronen som skal gi Internett til hele verden
Les også
Kan fly 15 kilometer på 20 minutter, og levere pakken rett til døra di
Les også
Slik ser Amazons nye leveringsdrone ut
Les også
Over 50 prosent av dronene fra 2015 kan være ulovlige å bruke
Les også
Denne lar deg sende mobilen din til himmels
Les også
Her svinger dronen unna trærne i 50 kilometer i timen - helt på egen hånd
Les også
Med denne skal DJI gjøre dronene til «tenkende» roboter
Les også
Mann skjøt ned drone med hagle - får ingen straff
Les også
Snart kan 4K-kameradronene bare koste noen få tusenlapper
Les også
Dette skal være en av verdens minste 4K-kameradroner
Les også
Sonys nye drone kan fly i 170 kilometer i timen
annonse

Les også