Nyhet

Slik ser Amazons nye leveringsdrone ut

Skal fly rett til døra etter at du har bestilt noe på nettet.

Nyheten om at nettbutikk-giganten Amazon ville begynne å levere pakker med droner ble nok opprinnelig mottatt med en viss skepsis og vantro. Men selskapet mener såvisst alvor med prosjektet, som nå har fått navnet «Prime Air». I en ny video selskapet har sluppet får vi se en helt ny dronemodell i aksjon.

I videoen, som også kan ses på nettstedet YouTube, presenteres den nye dronen av briten Jeremy Clarkson, best kjent som tidligere programleder for bilprogrammet Top Gear.

Kraftigere modell

Dronen ser ut til å være en vesentlig kraftigere og større versjon enn den som tidligere er blitt avduket. Ifølge videoen er dronen bygget for å klatre til en høyde på 400 fot, som tilsvarer cirka 121 meter over bakken, den maksimale høyden som amerikanske luftfartsmyndigheter tillater.

Dronen skal levere pakker på under 30 minutter og kan bære en last på opptil 2,3 kilogram. Foto: Amazon

Ellers er den i stand til å tilbakelegge opptil 24 kilometer før den må lades. Dronen har også innebygde sensorer og teknologi som gjør at den kan registrere og unngå hindringer både i luften og på bakken.

I videoen kommer det også frem at kunden kan motta en melding på sin mobil eller nettbrett om at dronen er i nærheten og klar for levering. Når dronen nærmer seg huset aktiverer den en skanne-modus for å lete etter et egnet landingssted på bakken.

Skal levere på under 30 minutter

Deretter lander den forsiktig og slipper pakken ut ved å åpne en luke på undersiden, for så å automatisk stige opp igjen til marsjhøyden. Systemet er designet for å bringe pakkene til kundene på under 30 minutter, og dronene skal ha en maksimal bærekapasitet på cirka 2,3 kilogram, så det er altså begrenset hva slags type varer som kan fraktes med dronene.

Som vi meldte i mars i år har Amazon fått godkjennelse fra de amerikanske luftfartsmyndighetene Federal Aviation Administration (FAA) til å teste Prime Air-tjenesten, og er nå godt i gang med dette arbeidet. Selskapet selv understreker imidlertid at det ennå er en god stund til systemet faktisk vil bli iverksatt.

Den nye demonstrasjonsvideoen kan du se under, og mer informasjon finner du hos Amazon.

Droner kan brukes til så mangt: Nå har DJI sluppet ny modell som retter seg spesielt mot bønder »

(Via Engadget)

Les også
I desember kan du strømme The Grand Tour via Amazon
Les også
Facebook har testet dronen som skal gi Internett til hele verden
Les også
DJI vil gjøre det mer fristende å fly som en villmann
Les også
Kan fly 15 kilometer på 20 minutter, og levere pakken rett til døra di
Les også
Parrot Disco flyr både raskt og lenge
Les også
Billige droner: For under 500 kroner kan du få en kameradrone
Les også
Dette er verdens første 3D-skrevne jet-drone
Les også
Her ser du Googles leveringsdrone i aksjon
annonse