Til hovedinnhold

Mann skjøt ned drone med hagle - får ingen straff

- Han hadde rett til å skyte ned dronen, sa dommeren i den ferske saken.

Kameradroner er i ferd med å bli svært utbredte, men mange er skeptiske til blant annet den trusselen dronene utgjør for personvern og privatliv. En av dem er en amerikaner som nylig ble arrestert for å ha skutt ned en drone som fløy inn over eiendommen hans, som DIY Photography meldte.

Mannen risikerte på det tidspunktet alvorlige tiltaler, men som DIY Photography nå melder har mannen faktisk blitt fullstendig frikjent på alle punkter.

Mente han var i sin fulle rett

Dommeren i saken konkluderte med at mannen var i sin fulle rett til å skyte ned dronen for å beskytte eiendommen og privatlivet sitt. Det tok visstnok dommeren to timer å komme frem til konklusjonen.

Mannen som eide dronen har bedyret at dronen befant seg mye høyere oppe i luften enn det skytteren påstod, men siden minnekortet som kunne ha avgjort dette spørsmålet manglet, valgte dommeren heller å tro på vitnene i saken.

Ifølge to vitner befant dronen seg nemlig under tretoppene, og dermed mente dommeren at dronen fløy lavt nok til at forholdet kan anses som en invasjon av privatlivet.

Trolig kontroversiell

Eieren av dronen er naturlig nok ikke fornøyd med avgjørelsen, og har intensjoner om å bringe saken videre til en høyere rettsinstans. Mest sannsynlig kommer avgjørelsen til å bli ansett som kontroversiell, med tanke på at det allerede finnes strenge lover mot å fyre av skytevåpen i nabolag, så det spørs om det blir stående.

Samtidig finnes det alltids dem som stiller seg positivt til det å kunne skyte ned droner. I august kunne vi melde om et amerikanske selskap som hadde begynt å tilby hagle-ammunisjon spesielt beregnet på å skyte ned droner, og som ønsker å appellere nettopp til folk som ønsker å beskytte privatlivet.

Nå finnes det også dedikerte anti-dronevåpen: Men de blir antakelig ikke tilgjengelige for vanlige forbrukere »

Les også
– Dagens regelverk for droner er altfor komplisert
Les også
Her fanger dronen en annen drone med et nett
Les også
Parrot Disco flyr både raskt og lenge
Les også
Denne lar deg sende mobilen din til himmels
Les også
Her ser du Googles leveringsdrone i aksjon
Les også
Dette våpenet «skyter ned» dronen din
Les også
Denne ammunisjonen er for de som vil skyte ned droner
annonse